»V primeru, da je očitek, da je za mlade premalo aktivnosti v zasavskih občinah, upravičen, je potrebno nanj odgovoriti. A kako naj MCT odgovori na očitek, ko se v okviru programa letno skoraj vsak dan izvede kakšna aktivnost? Kot imamo organizacije odgovornost odgovarjati izzivom, imajo mladi odgovornost odgovoriti svojim,« pravi Katarina Nučič.
O tem, da se veliko mladih odloča za življenje in delo po študiju izven Zasavja, pa pravi: »To, da imajo mladi priložnost sodelovanja v različnih oblikah dela in življenja tudi zunaj meja naše občine in države, lahko predstavlja veliko prednost za lokalno okolje.«

Celoten intervju s Katarino Nučič si lahko preberete v naslednji številki Zasavskega tednika, ki bo v nabiralnikih po Zasavju v petek.

MD

Popravek
V prispevku z naslovom Katarina Nučič o mladih in Trbovljah smo 25. novembra zapisali, da je Katarina Nučič nova direktorica Mladinskega centra Trbovlje. Nučičeva bo mandat direktorice nastopila s prvim januarjem, do konca letošnjega leta pa je direktorica še vedno Karmen Murn.
Za napako se opravičujemo.
Uredništvo Zasavc.net