»V našem primeru rezultat zbiranja majhnih in velikih kamnov ni dober,« je povedal Blaž Vozelj iz kisovške župnijske skupine Rozalinda. Kamni namreč predstavljajo hude stvari, ki si jih prizadejamo v družinskih odnosih.

Otroci in mladi iz skupine Rozalinda so v postnem času pripravljali uprizoritve križevega pota vsako nedeljo v domači cerkvi. Z zaigranimi prizori so uprizorili družinske odnose, v katerih marsikdaj zbiramo ”kamenje” in si prizadejamo veliko hudega. S premišljevanjem o naših odnosih in ravnanjih so navzoči odkrivali, kako si ravno v družinah, zavetju varnosti in ljubezni, velikokrat ne znamo prisluhniti, se pogovarjati in razumeti.

Ob tej priložnosti so organizirali tudi kratko župnijsko romanje v Vojnik, kjer so molili križev pot na prostem. Izkušnja vzpona in prenašanja kamnov je na vsakem pustila poseben pečat. Tamkajšnji farani so romarje toplo sprejeli in jim razkazali tudi nekaj značilnosti lastnega kraja.

Velikonočne predstave so zaključili v petek, 12. aprila, ko so sporočilo križevega pota uprizorili še v izlaški župnijski cerkvi.

Savus

Foto: arhiv skupine Rozalinda