Mednarodni literarni festival Vilenica bo tudi letos gostoval v Hrastniku. Literarni festival Vilenica je srečanje pesnikov, pisateljev, dramatikov in esejistov iz Srednje Evrope, ki ga Društvo slovenskih pisateljev organizira na Krasu in drugod po Sloveniji.

V sklopu vileniškega gostovanja v hrastniški občini bo v petek, 11. septembra, ob 20. uri v amfiteatru pri bazenu literarni dogodek, na katerem bo gostovala slovenska pesnica, plesalka, performerka in koreografinja Kaja Teržan. Pogovor bo vodila Simona Solina.

Kaja Teržan (1986) je odraščala v Škofji Loki in Stockholmu. Študij umetnostne zgodovine in sociologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani je predčasno prekinila in se preusmerila na širše področje sodobno-plesne performativne prakse. Leta 2015 je pri Centru za slovensko književnost v zbirki Aleph izšel njen pesniški prvenec Delta, ki je bil nominiran za Veronikino nagrado. Konec leta 2018 je pri Alephu izšla še njena druga pesniška zbirka Krog, ki je bila nominirana za nagrado Kritiško sito. Zanjo je prejela Jenkovo nagrado.

Število obiskovalcev na prireditvi bo omejeno. Vilenico v Hrastniku bodo prenašali v živo s povezavo, ki jo bo omogočil Elstik – lokalni kabelski operater.

Savus

Foto: FB Kaja Teržan