Časnik Finance je na 7. konferenci slovenskih izvoznikov v petek, 11. septembra 2020 nagrado Zmagovalec slovenskega izvoza podelil trboveljskemu podjetju Dewesoft, specialistu za izdelavo programske opreme in merilnih inštrumentov. Podjetje, ki izvozi 99% odstotkov svojih izdelkov, je do junija letos promet navkljub koroni dvignilo za 30% v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Nagrado je prevzel Andrej Orožen, izvršni direktor Dewesofta, ki je poudaril, da je Dewesoft dolgoročno uspešen zaradi izjemne strategije, ki jo postavlja njihov vizionar dr. Jure Knez. Pred njimi je postavljena petletna strategija, »ki pa jo lahko uresničimo zaradi odlične ekipe,« je poudaril Orožen.

Dewesoft ima trenutno v Sloveniji 103 zaposlene, skupaj s predstavništvi v 16 državah pa več kot 250. Prodaja na vseh celinah, saj so nedavno prodajnega zastopnika dobili tudi v JAR. Globalno podjetje ustvari 40 milijonov evrov prihodkov, z novima družinama izdelkov IOLite in SIRIUS XHS pa bodo nagovorili še širši krog kupcev. Tako se tudi 100 milijonov evrov prometa na leto ne zdi tako zelo oddaljen cilj.

Izjemna povprečna dodana vrednost na zaposlenega, ki znaša 169 tisoč evrov, jim zagotavlja nenehno vlaganje v razvoj in izboljševanje delovnih pogojev. Tako so že začeli z gradnjo lastne garažne hiše s 138 parkirnimi mesti, ki bo gotova spomladi prihodnje leto. Investicijski cikel bo Dewesoft nadaljeval z izgradnjo dodatnih dveh etaž k sedanji poslovni stavbi, s čimer bodo pridobili vsaj 700 kvadratnih metrov.

Podjetje v torek, 15. septembra, začenja brezplačno virtualno merilno konferenco VMC 2020, ki bo prava poslastica za navdušence nad merilno tehniko, saj bodo za pogovor z udeleženci na voljo Dewesoftovi inženirji, razvojniki in tudi tuji partnerji.

Savus

Foto: arhiv Savus