sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Kaj od OI pričakujejo zasavski olimpijci?

V petek, 23. julija, se bodo v Tokiu začele poletne olimpijske igre, ki bi jih morali izvesti že lansko leto, vendar so jih zaradi epidemije prestavili. Na sporedu bodo vse do 8. avgusta. Na njih bodo nastopili tudi trije Zasavci: Kisovčan Primož Roglič ter Hrastničana Peter Kauzer in Darko Jorgić.

Za kolesarja Primoža Rogliča bodo to druge olimpijske igre. Prvič je nastopil v Riu de Janeiru leta 2016, kjer je osvojil deseto mesto v kronometru. V Tokiu bo nastopil v dveh disciplinah. V soboto, 24. julija, ga čaka zahtevna 234 kilometrov dolga cestna dirka, kjer bo moral prekolesariti kar 4865 višinskih metrov. Dirka se bo pričela ob 4. uri zjutraj po našem času, na cilj bodo kolesarji pripeljali okrog 10.30 ure. Kot edini Slovenec pa bo nastopil tudi na 44,2 kilometra dolgem kronometru, ki bo v sredo, 28. julija. Prenos dirke bo ob 7. uri zjutraj. Roglič je že pred začetkom sezone napovedal, da bodo olimpijske igre zanj eden od vrhuncev sezone. »V kolesarstvu olimpijske igre ne štejejo toliko kot v drugih športih, so pa zame, ki izhajam iz zimskih športov, pomembne in zagotovo si želim, da bi bil tam v čim boljši formi,« je povedal na prireditvi za izbor športnika leta 2020.

Kajakaš Peter Kauzer na olimpijske igre odhaja že četrtič. V Tokiu bo branil srebrno medaljo, ki jo ima iz Ria de Janeira leta 2016. »Cilji so jasni. To je boj za kolajno, tukaj nimam česa skrivati. Izkušnje so na moji strani, lažje pa bo tudi zato, ker kolajno že imam,« je povedal. Njegova forma je dobra, kar je dokazal tudi na letošnjem evropskem prvenstvu, kjer je dosegel bronasto medaljo. Kvalifikacije ga čakajo v sredo, 28. julija. Prenos tekme bo ob 6.47 uri zjutraj.

Igralec namiznega tenisa Darko Jorgić pa bo na olimpijskih igrah nastopil prvič. »Uvrstitev na OI mi pomeni veliko. Končno se mi je uresničila želja,« je povedal. »Še bolje pa je, saj bom tudi član prve ekipe v namiznem tenisu, ki bo nastopila na olimpijskih igrah. Zame so OI vrh kariere vsakega športnika. Da bom lahko v bližini tako odličnih športnikov, je res življenjska izkušnja,« je še dodal. Jorgić bo OI začel že v soboto, 24. julija, ko bo nastopil v posamičnih dvobojih. Prenos prvega nastopa bo ob 7.15 uri zjutraj. V nedeljo, 25. julija, bo z Bojanom Tokićem nastopil v dvojicah. Prenos prvega dvoboja bo ob 3. uri zjutraj. V nedeljo, 1. avgusta, pa Jorgića čaka še ekipno tekmovanje, kjer bo nastopil s Tokićem, Denijem Kožulom in Petrom Hribarjem. Prenos prvega dvoboja bo ob 3. uri zjutraj.

Sabina Bravec

Foto: Olimpijski komite Slovenije


 

Isti avtor