ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Jorgić za Zasavca leta

Darko Jorgić je nominiran za Zasavca leta 2022. Prireditev bo letos gostovala v Hrastniku. Vabljeni, da se pridružite izjemnim Zasavkam in Zasavcem v sredo, 22. februarja, ob 19. uri v Delavskem domu Hrastnik. Vstop je prost.

Priznanja

Poleg Zasavca leta 2022 bomo takrat proglasili tudi Zasavce leta za tista leta, ko prireditve zaradi kovida nismo mogli postaviti na oder. Torej bodo v središču pozornosti še Zasavci leta 2019, 2020 in 2021, ki jih je izbral Upravni odbor Akademije Zasavc leta. Nominiranci za Zasavca leta 2022 so: Nermin Bajramović, Marjetka Bizjak, Darko Jorgić in Vlado Poredoš. Z dobitniki nazivov Zasavc leta 2019, 2020 in 2021 ter nominiranci za Zasavca leta 2022 se bodo pogovarjali novinarji uredništva časopisa Savus.

Darko Jorgić

Darko Jorgić je najboljši slovenski namiznoteniški igralec, ki prihaja iz Hrastnika. V letu 2022 se je prebil na šesto mesto na svetovni jakostni lestvici. Osvojil je srebrno medaljo na evropskem prvenstvu v Münchnu in postal prvi Slovenec, ki se je prebil v finale evropskega prvenstva. Z ekipo Slovenije je postal tudi prvak na sredozemskih igrah in zmagal na tekmovanju najboljših 16 evropskih igralcev Top 16. Jorgič ima devet kolajn z evropskih prvenstev za mladince in kadete, držal je 1. mesto na svetovni mladinski lestvici. Postal je tudi že evropski klubski prvak in nemški prvak. Hkrati se lahko pohvali z nastopom v četrtfinalu na olimpijskih igrah 2020 v Tokiu.

Kulturni program

V kulturnem programu bodo tokrat nastopili člani Mešanega pevskega zbora Prosavus pod vodstvom umetniškega vodje Aljaža Bastiča. Predstavili se bodo z zanimivim programom, med drugim bodo zapeli tudi tri pesmi Tineta Beca na verze ene najboljših slovenskih liričnih pesnic, ki je korenine pognala v Zasavju, Vide Taufer. Pesmi Jutro, Poldan in Večer imajo skupen naslov Podobe v maju.

Slavnostna govornica na prireditvi bo dr. Maša Jazbec, Zasavka leta 2018, ki obljublja zanimiv pogled na sodobno Zasavje, ki ga bo popestrila s posebno gostjo. Prav z nestrpnostjo pričakujemo tudi njen nastop.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor