Marjetka Bizjak je nominirana za Zasavko leta 2022. Prireditev bo letos gostovala v Hrastniku. Vabljeni, da se pridružite izjemnim Zasavkam in Zasavcem v sredo, 22. februarja, ob 19. uri v Delavskem domu Hrastnik. Vstop je prost.

Priznanja

Poleg Zasavca leta 2022 bomo takrat proglasili tudi Zasavce leta za tista leta, ko prireditve zaradi kovida nismo mogli postaviti na oder. Torej bodo v središču pozornosti še Zasavci leta 2019, 2020 in 2021, ki jih je izbral Upravni odbor Akademije Zasavc leta. Nominiranci za Zasavca leta 2022 so: Nermin Bajramović, Marjetka Bizjak, Darko Jorgić in Vlado Poredoš. Z dobitniki nazivov Zasavc leta 2019, 2020 in 2021 ter nominiranci za Zasavca leta 2022 se bodo pogovarjali novinarji uredništva časopisa Savus.

Marjetka Bizjak

Marjetka Bizjak je po izobrazbi profesorica slovenščine in angleščine. Njena dolgoletna pedagoška in vodstvena pot sta odličen zgled učeče se organizacije v slovenskem šolskem prostoru. Kot ravnateljica Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje je skupaj s kolektivom ustvarjala spodbudno okolje za dijake in učitelje in vzpostavila tri raziskovalno-izobraževalne laboratorije. V lokalni skupnosti in širše pa se je aktivno povezovala z gospodarstvom ter delovala na številnih razvojnih, športnih, inovativnih, izobraževalnih in kulturnih področjih. Leta 2022 je prejela najvišje priznanje Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za življenjsko delo na področju srednjega šolstva.

Kulturni program

V kulturnem programu bodo tokrat nastopili člani Mešanega pevskega zbora Prosavus pod vodstvom umetniškega vodje Aljaža Bastiča. Predstavili se bodo z zanimivim programom, med drugim bodo zapeli tudi tri pesmi Tineta Beca na verze ene najboljših slovenskih liričnih pesnic, ki je korenine pognala v Zasavju, Vide Taufer. Pesmi Jutro, Poldan in Večer imajo skupen naslov Podobe v maju.

Slavnostna govornica na prireditvi bo dr. Maša Jazbec, Zasavka leta 2018, ki obljublja zanimiv pogled na sodobno Zasavje, ki ga bo popestrila s posebno gostjo. Prav z nestrpnostjo pričakujemo tudi njen nastop.

Savus

Foto: arhiv Savus