V uredništvo smo prejeli izjavo za javnost, ki so ga poslali iz sveta delavcev in sindikata Javnega podjetja Komunala Trbovlje. Objavljamo ga v neskrajšani obliki.

»Zaposleni na Komunali Trbovlje smo ponosni, da delamo v podjetju, ki že skoraj 70 let skrbi za Trboveljčane in Trbovlje. Podjetje, ki je v zadnjih desetih letih dobro poslovalo in si zgradilo ugled in dobro ime med občani, v zadnjem obdobju pretresajo skrb zbujajoči dogodki, zaradi katerih smo zaposleni močno zaskrbljeni in šokirani.

Zaskrbljenost in zgražanje izražamo nad domnevnimi poizkusi zunanjega vplivanja na poslovanje podjetja s strani vodstva Občine Trbovlje oziroma županje Jasne Gabrič. Te dni so vse glasnejše govorice, da naj bi županja zaradi osebnih razlogov želela v najkrajšem možnem času zamenjati vodstvo podjetja, zato naj bi sama iskala primernega kandidata in že vodila razgovore. Včeraj (18. 1. 2022) naj bi prejela tudi soglasje izbranega kandidata k imenovanju na mesto vršilca dolžnosti direktorja. Če so govorice resnične, se ob tem čudimo dosedanjim izjavam županje Jasne Gabrič o tem, da nikakor ne vpliva na poslovanje in vodenje podjetja.

Zaposleni na Komunali Trbovlje zato izražamo ostro nasprotovanje tovrstnemu kadrovanju v podjetju. Dejstvo je, da župan ni tisti, ki ima pristojnost izbirati vodstvo podjetja, saj je to naloga nadzornega sveta.

Zaposleni si želimo le nemoteno opravljati svoje delo brez nenehnih pritiskov in menjav v vodstvu podjetja, saj to škoduje poslovanju ter ugledu podjetja. Od direktorja pa pričakujemo profesionalen in korekten odnos do zaposlenih in do občanov Občine Trbovlje, pričakujemo, da ne bo politična marioneta in da bo podjetje pripeljal nazaj do stanja, v katerem je bilo pred dogodki, ki spravljajo v obup tako zaposlene na Komunali Trbovlje kot vse občane Občine Trbovlje.

Luka Žnidar, predsednik Sveta delavcev

Iris Medvešek, predsednica Sindikata Javnega podjetja Komunala Trbovlje«

Savus

Foto: arhiv Komunale Trbovlje


Odgovor županje Jasne Gabrič najdete na tej povezavi.