sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Izjava tedna: Žiga Šeško

Ob nedeljah zvečer lahko letos prebirate izjavo tedna, ki jo izustijo Zasavke ali Zasavci, ali pa kdo drug in je tako ali drugače povezana z Zasavjem. Danes objavljamo izjavo teniškega igralca Žige Šeška, ki jo je dal v pogovoru za spletni časopis Savus novinarju Marku Planincu.

Žiga Šeško je 15-letni teniški igralec, ki je ta teden igral na svojem prvem mednarodnem profesionalnem turnirju med člani. V Zasavju je namreč potekal WTT turnir, na katerem je Žiga skupaj z Nikom Razborškom zmagal v konkurenci dvojih, med posamezniki pa je izgubil v prvem krogu s prvim nosilcem turnirja Borom Artnakom. Sicer pa mladi up slovenskega tenisa trenira v Italiji, zaenkrat igra predvsem mladinske turnirje svetovne serije. Ob tenisu je še dijak Gimnazije Litija. Pred kratkim je dobil vabilo za Davis cup reprezentanco, kar je pri njegovih letih izjemno redko.

Objavljamo njegov odgovor na vprašanje, kako se šola in česa si v želi svoji karieri.

Žiga Šeško: »Šolo delam večinoma na daljavo, vpisan sem v prvi letnik Gimnazije Litija. Ko sem v Italiji, se mi profesorji zelo prilagajajo, so zelo super. Pokličejo me prek Microsoft Teemsa ali pa Zooma in večino ocen pridobivam na tak način. Ko pa pridem domov, moram pa tudi v šolo na pisne izpite. Zdajle imam na primer izpita iz matematike in angleščine.

V svoji karieri bi najraje igral ATP profesionalne turneje. Moj glavni cilj pa je zmagati na turnirju za Grand slam. To si pač najbolj želim že dolgo časa.«

Savus

Foto: MP


 

Isti avtor