sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Izjava tedna: Lea Bartelme

Ob nedeljah zvečer lahko letos prebirate izjavo tedna, ki jo izustijo Zasavke ali Zasavci, ali pa kdo drug in je tako ali drugače povezana z Zasavjem. Danes objavljamo izjavo košarkarice Lee Bartelme.

Lea Bartelme je mlada košarkarica celjske Cinkarne. Dvajsetletnica iz Zagorja,  ki igra že tudi za člansko reprezentanco, je pretekli teden postala najboljša igralka (MVP) zaključnega turnirja regionalne lige WABA. V Podkorici so celjske košarkarice že tretjič zapored postale zmagovalke te prestižne lige. Lea je kljub polnemu vikendu z dvema tekmama in izjemnemu priznanju hitro preselila v šolske klopi in pisala matematični test. O uspehu in svojem dojemanju košarke je Lea Bartelme za športni časopis Ekipa povedala nekaj zanimivosti.

Lea Bartelme: »Vesela sem, da sem se za pomembne tekme zbrala. Bolj mi leži, če sem pod pritiskom, kot če ga ni. Takrat bolje reagiram, to je vzpodbuda, res sem popolnoma osredotočena in po navadi prikažem svoje najboljše predstave. Sem tak karakter, da sem na parketu glasna, rada vodim ekipo. Vedno hočem pomagati, popraviti napake. Včasih me zanese in ne morem zadržati svojega mnenja. A to me verjetno tudi naredi drugačno in je del mojega karakterja.«

Savus

Foto: arhiv Savus, Facebook


 

Isti avtor