»Zaradi vedno slabše epidemiološke slike, prihajajočih šolskih počitnic in velike nevarnosti širjenja novega koronavirusa, smo bili na Občini Trbovlje prisiljeni začasno prepovedati uporabo vseh otroških in športnih igrišč v Trbovljah,« se glasi današnje sporočilo z Občine Trbovlje.

»S takšno odločitvijo smo odlašali, vendar v danih, izredno resnih, razmerah nimamo druge možnosti, saj je že v teh dneh ogromno staršev in otrok na igralih brez ustrezne razdalje, brez upoštevanja vseh pravil,« še dodajajo v sporočilu.

Zaradi počitnic bi bil v prihodnjem tednu obisk na otroških igralih še večji, zato so se je občinsko vodstvo odločilo zapreti igrišča. »Zavedamo se, da so takšni ukrepi strogi, vendar so glede na dnevno število novo okuženih nujni, če želimo čim prej zajeziti širjenje virusa,« so pojasnili svojo odločitev.

Prepoved uporabe otroških igral v občini Trbovlje bo začasna. V kolikor bi bila epidemiološka slika ob koncu šolskih počitnic boljša, bodo razmislili o ponovnem odprtju igrišč. So pa staršem in otrokom priporočili, da naj prosti čas v prihodnjih dneh preživljajo v naravi, na bližnjih poteh po hribih, na Kipah, po poteh proti Retju, Kleku ter drugih poteh v naravi in se ne zadržujejo na mestih, kjer bi bilo zbrano večje število ljudi.

Skladno z vladnim odlokom začasno zapirajo tudi Športno dvorano Polaj, Športni park Rudar vključno z zunanjim igriščem Partizan.

»Ob tem ponovno apeliramo na vse, da spoštujete preventivne ukrepe, nosite obrazno masko, skrbite za higieno rok in kašlja ter ohranjate varnostno razdaljo do drugih. Virus se neizbežno širi med nami, in na nas je, da njegovo širjenje kar se da zamejimo, še dodajajo v sporočilu za javnost na Občini Trbovlje.

Obenem so sporočili še, da je zaradi epidemije začasno zaprta tudi občinska blagajna na Občini Trbovlje.

Savus

Foto: arhiv Savus