Občina Trbovlje bo še letos poskrbela za menjavo semaforjev na petkrakem križišču pri Kamnikarju, saj so semaforji tako stari, da so že nevarni.

»Občina Trbovlje se trudi zagotavljati varno cestno-prometno infrastrukturo in tudi prometno varnost. Ravno s tem namenom veliko sredstev vlagamo v obnove cestnih odsekov, varne šolske poti in ureditve križišč oziroma krožišč,« pravijo na Občini Trbovlje.

V letošnjem letu bo Občina prav za zagotovitev prometne varnosti zamenjala vse semaforje na petkrakem križišču Kamnikar med regionalno cesto in Kešetovem ter ulico Dom in vrt oziroma Pod gozdom. Semaforji na tem križišču so stari že več kot 20 let ter posledično v zadnjem času nevarni, saj ni bilo mogoče več zagotavljati rezervnih delov. Prenova semaforiziranega križišča je vredna 28.000 evrov.

Tako bodo zamenjali vse semaforje na križišču. Novi bodo opremljeni z LED tehnologijo, zaradi česar bodo zmanjšali stroške vzdrževanja. Nove semaforje bo dobavil slovenski proizvajalec, opremljeni bodo z najsodobnejšimi funkcijami. Videodetekcijske kamere bodo zaznale vozila, za prehod čez glavno cesto bodo nameščene tipke za slepe in z najavo pešca. Sodobna tehnologija bo omogočala tudi povezavo s centrom, kamor bo pošiljala vse napake in izpade, o katerih bo vzdrževalec obveščen direktno iz centra.

Savus

Foto: arhiv Občine Trbovlje

Prejšnji članekIgrišča zaprta
Naslednji članekTrajbali nekaj časa ne bodo