Občina Zagorje ob Savi je septembra lani v prvi fazi urejanja igrišča na Narofu v KS Izlake uredila šolsko učilnico na prostem. Namestili so klopi, mize in koše za smeti. Zdaj bodo namestili nova igrala.

Te dni se s pripravljalnimi deli za postavitev novih igral začenja druga faza prenove igrišča. V sklopu te faze bodo ostranili del starih, dotrajanih igral in jih nadomestili s sodobnimi, ki bodo omogočala tako krepitev motoričnih sposobnosti otrok kot igro najmlajših.

Namestili bodo zelo priljubljeno vlečnico, tako imenovan zip line, grad s toboganom in plezali za najmlajše. Na igrišču ne bodo manjkale gugalnice ter peskovnik. Novo bo veliko motorično igralo z vrsto zabavnih elementov, kot so plezalne stene in mreže, prečke, letve, gibljivi most in navpični mrežni tunel. Samostojna elementa bosta še horizontalna lestev ter paralelne prečke. Vsi ti elementi omogočajo razvoj motorične koordinacije ter ravnotežja in krepijo mišice rok. Tako bodo nova igrala omogočala tudi telovadbo na prostem.

Drugi del naložbe je vreden 40.000 evrov, financirala ga bo Občina Zagorje ob Savi, za gradbena dela pred postavitvijo igral in telovadne opreme bo poskrbel domači podjetnik Tomaž Razpotnik iz Kisovca, opremo pa bo dobavilo podjetje ASF f.u.n iz Celja.

Telovadnica na prostem s sodobno urejenim igriščem in igrali, na katerih bodo otroci lahko krepili gibalne spretnosti, bo namenjena izlaški šoli, vrtcu in vsem drugim najmlajšim krajanom.

Savus

Foto: Občina Zagorje