»Kmalu bo minilo leto dni odkar so vrata kulturnih dvoran zaprta.  Ker žal še nič ne kaže, da se bodo v kratkem odprla, vas v sodelovanju s SiTi Teatrom iz Ljubljane vabimo k spremljanju komedij “v živo” preko spleta,« so sporočili iz Kulturnega centa Delavski dom Zagorje ob Savi.

»Zavedamo se, da še tako velik ekran ne omogoča izkušnje, ki bi se lahko primerjala z obiskom gledališča, pa vendar upamo, da vam bodo vsebine, ki so kar se da prilagojene edinemu mediju, ki je gledališkim izvajalcem trenutno na voljo, vsaj malo polepšale turobne večere. Nam jih bodo zagotovo. Vsi naši abonenti in zvesti gledalci lahko za spodnje termine izkoristite 10% partnerski popust pri nakupu vstopnice!« so še zapisali v sporočilu za javnost in pismu zvestim obiskovalkam in obiskovalcem predstav v Delavskem domu Zagorje.

Optimisti

Prva predstava preko spleta je zanimiva novost v ponudbi. Gre za digitalno komedijo posebne vrste Optimisti, ki bo na sporedu v nedeljo, 31. januarja ob 20. uri in v nedeljo, 14. februarja ob 21. uri.

Vsebina

Lado, Rifle in Gojko se srečajo na spletu. Zadajo si lahko nalogo: rešiti vse svoje in svetovne probleme – če se da, kar po spletu. Težava je seveda v tem, da imajo preveč dobrih idej in premalo samokritike, zato bodo potrebovali tudi pomoč gledalcev.

»To ni videokonferenca. To ni Skype klic. To ni normalno. To je prva digitalna komedija pri nas, narejena prav za izvedbo preko spleta, ki si jo je ogledalo že skoraj 10.000 gospodinjstev!« trdijo v SiTi teatru.

Nakup vstopnice

Promocijska koda za 10% popust*: kdopt2021

*Velja za enkratni nakup vstopnice za ogled predstave Optimisti, 31.1. in 14.2., samo v spletni prodajalni www.optimisti.si.

Profesor Kuzman

Seveda to še ni vse. Že 7. februarja (20-00) se predstave nadaljujejo z monokomedijo preko spletne aplikacije Zoom Profesor kuzman mlajši na daljavo.

Jamski človek

V nedeljo, 14. februarja (21.00) pa bo na ogled še monokomedija Jamski človek pri vas doma.

Savus

Foto: Optimisti.si