Letos bo 11. zasavski humanitarni tek potekal v znamenju onkoloških bolnikov. Tek bo Igor Gošte letos organiziral v sodelovanju z DPM Trbovlje, Občino Hrastnik, KRC Hrastnik in Sabino Karaman. V petek, 13. maja, bodo tudi v sodelovanju s skupino za samopomoč onkološkim bolnikom v Zasavju na prenovljenem igrišču v Hrastniku zbirali prispevke za pomoč.

Prispevke bodo zbirali tudi s simboličnim srečolovom na zasavskih tržnicah. Vse srečke so dobitne in vsak dobitnik si bo lahko sam izbral dobitek. Humanitarna sredstva organizatorji že zbirajo, doslej so zbrali že več kot 2000 evrov. Za pomoč se vsem dosedanjim donatorjem iskreno zahvaljujejo.

Tek bo trajal 11 ur ob uradnem odprtju nove atletske steze, glasbenem in kulturnem programu in srečelovu. Častna pokroviteljica teka bo nekdanja biatlonka Tadeja Brankovič. Sodelujoči na teku bodo lahko z donacijami (5 ali več evrov) pomagali pri zbiranju potrebnih sredstev za onkološke bolnike. Na prireditvi pa bo tudi letos nastopila glasbena skupina The Eccentric.

IG

Foto: arhiv Savus