Pretekli vikend je v Samoboru pri Zagrebu potekal 29. »Grand Prix Croatia«. Nastopilo je 1663 tekmovalk in tekmovalcev iz 22 držav, ki so opravili 1930 nastopov. Na njem so sodelovali tudi člani Karate kluba Trbovlje.

Turnir je zopet potrdil sloves enega izmed najkvalitetnejših v tem delu Evrope in že nekaj let zagotavlja odlično kontrolo forme pred evropskim prvenstvom za kadete, mladince in mlajše člane, ki bo letos v začetku februarja na Madžarskem. Tekmovanja so se udeležili Urša in Barbara Haberl, Denis Šehič, Kenan in Alen Isakovič, Uroš Markuljevič ter Domen Zidar. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Jernej Simerl.

Tokrat so se Trboveljčani domov vrnili brez osvojene medalje. Končni izplen so bile dve zmagi Urše Haberl in Alena Isakoviča, po eno zmago so dosegli Barbara Haberl, Denis Šehič, Kenan Isakovič ter Domen Zidar. V prvem krogu je tekmovanje končal Uroš Markuljevič.

V tem vikendu so Trboveljčani opravili zaključne reprezentančne priprave pred nastopom na evropskem prvenstvom za kadete, mladince in mlajše člane, udeležili pa so se tudi  mednarodnega turnirja v Slovenskih Konjicah.

JS

Foto: arhiv KK Trbovlje