četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Handball cup Zasavje 2023

V soboto, 27. maja, je domači rokometni klub Dol TKI Hrastnik na Dolu pri Hrastniku pripravil turnir v mini rokometu za deklice in dečke letnikov 2013 in 2014, katerega se je udeležilo 25 ekip iz Slovenije in Hrvaške.

V tekmovalnem delu, je bilo odigranih 58 tekem v štirih kategorijah, sodelovalo pa je približno 250 otrok omenjenih letnikov. Sojenje tekem je bilo zaupano igralcem članske ekipe rokometnega kluba in nekaterim sodnikom iz Zasavja, zapisnikarji so bili igralci mlajših selekcij, za spremljevalni program in ostalo pa so poskrbeli člani upravnega odbora kluba, pristaši in prijatelji kluba.

Rezultati tekmovalnega dela so naslednji:

deklice 2013: prvo mesto RŽK Zagorje in drugo mesto ŽRK Litija,

deklice 2014: prvo mesto RK Sevnica in drugo mesto RK Radeče papir nova,

dečki 2013; prvo mesto RD Koper, drugo mesto RK Krško in tretje DRŠ Sebastjana Soviča,

dečki 2014: prvo mesto RK Gorenje Velenje, drugo mesto RK Radeče papir nova in tretje mesto MRK Ivanjič grad (Hrvaška).

Najboljše peterke so bile

– deklice 2013: Ronja Alauf (Zagorje), Nina Tomc (Zagorje), Ota Pavlica (Zagorje), Zarja Grobelšek (Litija), Lara Kos (Litija),

– deklice 2014: Kaja Grilc (Sevnica), Nancy Hribar Šalamon (Sevnica), Julija Rogelj (Sevnica), Neža Medvešek (Radeče), Maruša Trošt (Radeče)

– dečki 2013: Urh Nahtigal (DRŠ Sebastijana Soviča), Filip Grmača (Koper), Žan Grmšek (Koper), Anej Božič (Krško), Žan Lužar (Krško)

– dečki 2014: Luka Stradar (Dol TKI Hrastnik), Matija Minarik (Ivanič grad), Lovro Strniša (Radeče), Lovrenc Rožič (Velenje), Mark Lutark (Velenje).

Po končanem tekmovalnem delu sta zbrane nagovorila hrastniški župan Marko Funkl in predsednik RK Dol TKI Hrastnik Jure Zdovc, ki sta tudi podelila nagrade in priznanje najboljšim ekipam in posameznikom. Tradicionalno je organizator z žrebom eno od ekip nagradil s televizijskim sprejemnikom (tokrat ga je prejel RK Krško), igralci pa so se čisto na koncu razveselili nagrad iz balonov, ki so jih spustili izpod stropa Dolanke.

Domači rokometni klub je pripravil bogat spremljevalni program za sodelujoče igralce, njihove spremljevalce in starše. Ob bogati ponudbi hrane in pijače so se igralci v prostem času lahko zabavali na zunanjih igralih, se udeležili delavnic, kjer so dekleta risale tatuje, na voljo je bil bogat srečelov, v predverju pa je bilo mogoče kupiti izdelke športne znamke Hummel.

Marko Premec

Foto: Beno Kolander


 

Isti avtor