Tadej Gulič je fotograf iz Trbovelj, ki se ukvarja, vsaj zaenkrat, izključno z analogno fotografijo.  Foto galerija f 2,8 gosti njegovo prvo samostojno razstavo, na fotografijah pa prikazuje zgodbo Zasavja oz. pretežno Trbovelj.

Večino njegovih fotografij krasi dvojna ekspozicija, kar marsikateremu sodobnemu fotografu predstavlja precej neobičajen pristop. Tadej Gulič namreč ustvarja z analognimi kamerami srednjega formata, na katere zapisuje podobe z dvojno oz. dvakratno osvetlitvijo filma  in s tem ustvarja podobe, ki so nadrealistične in večpomenske. Dvojnost se tako izraža v samem postopku nastajanja fotografij kot tudi v dojemanju njih samih. Dvojnost trenutka, dvojnost razmišljanja, dvojnost doživljanja prostora.

Nekonvencionalni pristop je navdušil že kar nekaj obiskovalcev, zato vse ljubitelje fotografije organizator vabi v foto galerijo f 2,8 vsak ponedeljek med 17. in 19. uro, vsak četrtek med 9. in 12. uro ter vsako prvo delovno soboto v mesecu med 10. in 12. uro (v maju je foto galerija odprta 8. maja). V kolikor ne uspete obiskati foto galerije f 2,8 v navedenih dnevih, lahko pokličite na 068 612 446 za ogled izven odpiralnega časa.

Za hiter pogled na razstavo pa si lahko ogledate, kaj je Tadej Gulič sam povedal o svojih fotografijah.

Foto: VŠ

Prejšnji članekDan Vrtca Litija
Naslednji članekSlovesnost v Trbovljah