Kumsko nedeljo je Turistično društvo Trbovlje izkoristilo za promocijo trboveljske turistične ponudbe in digitalne kampanije #VisitZasavje na domačem terenu.

Zadnja nedelja v avgustu se je do današnjih dni ohranila kot romarski cerkveni praznik. Takrat na Kum prihajajo tako romarji kot tudi ostali planinci iz vse Slovenije. Zato so Trbouske turistke v sodelovanju z Lovsko kočo Dobovec organizirale Marš na Dobovc, kjer so goste pogostile s tradicionalnim grenadirmaršem.

Turistično društvo Trbovlje je letos na občinskem tekmovanju v kuhanju grenadirmarša prejelo priznanje zlata ponvica. Zato so se članice odločile, da ponovno ponudijo v pokušino to tradicionalno knapovsko jed, kumsko nedeljo pa so izbrale prav zato, ker na Kum prihajajo izletniki tudi iz drugih krajev Slovenije.

 

“Gostje, ki niso bili domačini, so bili začudeni, ko sem jim povedala, da sta osnovni sestavini grenadirmarša krompir in testenine. Ko pa so poskusili, so nas prosili za recept,« je z veseljem povedala predsednica TDT Joži Kukovič. »Potem so dobili še nekaj letakov in obljubili, da se vidimo na Jamatlonu in v 4. dritlu, morda se srečamo pri Prometeju,” je dodala.

Dogodek so popestrili tudi z bogatim srečelovom in degustacijo soka iz sibirskih borovnic iz energijskega nasada Sončna posest. V otroškem kotičku pa so otroci izdelovali lesene vrtavke, ki jih je pripravila Regina Brečko Bukovec.

BS

Foto: BS in RBB