sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

GlassyClassy.eco steklenka v Dubaju

Rotary Slovenija je junija 2021 v partnerstvu s Steklarno Hrastnik predstavil rotarijsko steklenko adijoplastenka.si za pitje zdrave slovenske vode. Zanjo se je preko spletne trgovine Rotary na adijoplastenka.si odločilo že preko 12.000 Slovencev. Skupaj zmanjšujejo odpad v Sloveniji za 18 milijonov plastenk letno. Rotary Slovenija od vsake prodane steklenke 1 evro podari v dobrodelne namene.

V sodelovanju z Rotary International, Steklarno Hrastnik in številnimi drugimi partnerji je bila v Dubaju na Expu lansirana glassyclassy.eco steklenka z možnostjo individualizacije in digitalizacije njenih funkcij. Glassyclassy.eco bo v Sloveniji predstavljena v ponedeljek, 4. aprila, ko bo Rotary tudi podelil donacijo iz tega partnerstva – medicinsko opremo za Ukrajino ter sredstva za šolanje slovenskim strokovnjakom na CAR-T napravah za zdravljenje levkemije.

Generalni direktor Steklarne Hrastnik Peter Čas je ob tej priložnosti dejal: »Ponosen sem, da lahko s steklenimi izdelki Steklarne Hrastnik na različne načine pripomoremo k bolj zeleni prihodnosti, tokrat v sodelovanju z organizacijo Rotary Slovenija. Na EXPO smo oktobra lani v tem istem paviljonu ob otvoritvi predstavili najbolj trajnostno steklenico na svetu. Ob zaključku sodelovanja Slovenije na EXPO pa s partnerji ponosno predstavljamo ”GlassyClassy.eco” in s tem osveščamo javnost o ohranjanju dostopnosti pitne vode in uporabi stekla kot trajnostnega materiala. Steklenka iz projekta  ”GlassyClassy.eco”, ki smo ga v Steklarni Hrastnik donacijsko podprli, je izjemen pokazatelj tega, da je lahko Slovenija vzor povezovanja in trajnostnih poslovnih modelov ter ozaveščanja o pomenu varovanja vode. Resnično verjamem, da bomo skupaj spodbujali zdrave navade, skrbeli za čisto okolje in ohranjali planet za prihodnje generacije.«

PR objava

Foto: Patrik Vašl, Projekt Slovenija EXPO 2020 Dubaj


 

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor