Od 1. do 8. oktobra so se štirje člani karate kluba Pon-Do-Kwan Izlake s slovensko reprezentanco pod vodstvom reprezentančnega trenerja Srečka Rozmana udeležili svetovnega prvenstva v Italiji – Jesolo Lido. Na tekmovanju je bilo zastopanih 63 držav iz vsega sveta in preko 2500 tekmovalcev.

Naši člani so dosegli izjemne rezultate. V kategoriji mladink je Eva Hribar pometla z vso konkurenco in postala svetovna prvakinja. Otvoritveno borbo z Madžarko je zmagala s 16:14, v finalu pa je po podaljšku dobila zlato točko proti Bolgarki s 15:14 in postala svetovna kadetska prvakinja.

Klemen Pograjc je v kategoriji mladincev, kjer se je borilo 30 tekmovalcev, dosegel 3. mesto in bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu. Prvo borbo je zmagal z Bolgarom 13:11, nato je pometel z Nemcem za razliko 22:12, v četrtfinalu je premagal Grka z 28:25. S Kanadčanom je nato izgubil s 25:22.

Tudi naša člana Tomi in Niko Sešlar sta pokazala odlične borbe, vendar se za las nista uvrstila naprej. Tomi je v drugem krogu izgubil proti Britancu. Niko pa je prvič nastopil za reprezentanco in pokazal izredno borbo, žal pa se mu ni uspelo uvrstiti v drugi krog.

V ponedeljek 10. oktobra ob 18. uri bo sprejem naših junkaov v telovadnici OŠ Izlake.

Marjan Pograjc

Foto: Pon-Do-Kwan Izlake