V Hrastniku potekajo gradbena dela, s katerimi urejujejo kanalizacijo. Občina Hrastnik naj bi po zaključku projekta dosegla 99,52 odstotno priključenost na javno omrežje v središču Hrastnika.

Nekaj več kot 5 kilometrov novega kanalizacijskega omrežja bodo skupaj z dvema fekalnima črpališčema priključili v sistem najkasneje do konca leta 2023. Z izgradnjo infrastrukture za odvajanje in čiščenje odpadnih voda bodo zmanjšali emisije v vodi.

Prva dela v okviru projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Save – Občina Hrastnik so pričeli februarja na ulici Pot na Kal. Tam je grobo asfaltiranje zaključeno, prihodnji teden sledi še fini asfalt in s tem zaključek del na tem območju. Izvajalci so krajši krak v Prapretnem zaključili, sledi le še fino asfaltiranje v sredini tega meseca. Trenutno dela potekajo v naselju Pot Josipa Brinarja, kjer bodo z deli zaključili konec oktobra. Sledi pa še najdaljši odsek, izgradnja kanalizacije od Prapretnega proti Hrastniku, kjer dela že potekajo, cesta bo med 7. in 17. uro zaprta vse do konca novembra.

Dobra 2,2 milijona evrov vreden projekt bodo v višini 1,8 milijona evrov sofinancirali Evropska unija in Republika Slovenija, preostanek bo plačala občina iz proračuna.

Savus

Foto: Občina Hrastnik