ponedeljek, 22 julija, 2024

Iz te kategorije

ERAS nadaljuje delo

Trinajst evropskih mest se je leta 2019 povezalo v projekt ERAS – evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvu, združila pa jih je skupna želja po povezovanju državljanov in izmenjavi dobrih praks na področju prostovoljstva.

Z letošnjim letom zavezništvo ERAS nadaljuje delo z novim projektom: ERAS II – spoznanja iz Covid-19 krize. V okviru novega projekta bo šest partnerskih organizacij iz Slovenije, Bolgarije, Grčije, Madžarske, Latvije in Portugalske raziskovalo vpliv Covid-19 na prostovoljstvo in podporo prostovoljstvu s strani lokalnih oblasti za boljši odziv na krizne situacije. Vpliv pandemije Covid-19 bodo partnerji raziskovali z izmenjavo dobrih praks, znanja in izkušenj na 4 mednarodnih dogodkih.

Prvi izmed štirih mednarodnih dogodkov za krepitev solidarnostnih vrednot in prostovoljstva v Evropi je med 23. in 26. aprilom potekal v Litiji, z izvedbo predstavitve dobrih praks, ki se izvajajo v občinah Litija in Ljubljana, posvetom z nevladnimi organizacijami na temo razvoja prostovoljstva in razstavo Prostovoljstvo v času Covid-19.

Udeleženci so izvedeli, kako prostovoljski projekti prispevajo h kakovosti življenja v skupnosti in kako Občina Litija podpira razvoj prostovoljstva s projekti kot je Točka za starejše in sodelovanjem v programu Sopotniki. Obiskali so Hišo EU in se z dijaki Gimnazije Litija pogovarjali o Evropski uniji in priložnostih, ki jih le-ta ponuja mladim. Otvorili pa so tudi razstavo Prostovoljstvo v času Covid-19 s katero želijo osvetliti delo in dosežke prostovoljcev iz različnih evropskih držav, ki so s svojim delom nesebično prispevali k omejevanju epidemije ter blaženju posledic, ki jih je ta imela na vsakdanje življenje. Razstava si še vedno lahko ogledate v Parku ob Savi v Litiji.

Savus

Foto: Consulta


 

Isti avtor