Zasavski policisti so pretekli teden obravnavali enajst prometnih nesreč, dvakrat so posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru. Kar šest voznikov je napihalo. Ukradli so razstavne vozičke, nakit in avto. Policisti so se ukvarjali še s poškodovanjem lesenih hišic, lahko telesno poškodbo, gorečim avtomobilom, objestno vožnjo, zatajitvijo in še kaj bi se našlo.


PP Hrastnik

V torek so policiste dopoldne obvestili o poškodovanju lesenih hišic, namenjenih igralcem nogometa. Nastalo je za okoli 200 evrov materialne škode.

V četrtek so jih obvestili o kaznivem dejanju lahke telesne poškodbe v sporu med dvema osebama.


PP Trbovlje

V sredo so policisti ob rednem prometu ustavili voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,56 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Izdali so mu plačilni nalog in prepovedali nadaljnja vožnja.

Obravnavali so prometno nesrečo, voznik osebnega avtomobila je trčil v divjad

Policisti ob redni kontroli prometa ustavili voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,65 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, voznik tovornega vozila je trčil v betonski steber. Sledi prekrškovni postopek.

Na parkirnem prostoru je zaradi očitne tehnične napake na osebnem vozilu prišlo do požara. Posredovali so gasilci in omejili požar, na vozilu je nastala škoda v višini 500 evrov.

Policisti ob redni kontroli prometa ustavili dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola (0,69 mg/l in 0,66 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Voznikoma so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi še obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Na krožišču v Bevškem je zaradi neupoštevanja pravil o prednosti prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na Trojanah. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji

V torek so sprejeli prijavo kaznivega dejanja zoper človekovo zdravje.

Obravnavali so prometni dogodek, v katerem je prišlo do večje materialne škode. Policisti so zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Obravnavali so še en prometni dogodek: Zaradi okvare na avtobusu se je kadilo iz predela motorja. Olje ki je izteklo na vozišče, so očistili gasilci.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo na savskem mostu v Zagorju. Povzročiteljica je odvzela prednost drugemu vozniku. Čaka jo prekrškovni postopek. Drugi udeleženec v prometni nesreči pa je odklonil strokovni pregled, prav tako je vozil neregistrirano vozilo. Čaka ga odolžilni predlog na pristojno sodišče.

V sredo so obravnavali trčenje v divjad.

Obravnavali so sum kršitve javnega reda in miru v Hrastniku, kršitve niso ugotovili.

V sredo so policisti obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, ki se je pripetila 17. maja ob približno 14.15 uri v semaforiziranem križišču pri trgovini v Zagorju ob Savi. Oba voznika osebnih vozil trdita, da sta zapeljala v križišče pri zeleni luči. Za razjasnitev okoliščin prometne nesreče policisti PP Zagorje ob Savi pozivajo morebitne očividce prometne nesreče, da se zglasijo na PP Zagorje ob Savi ali pokličejo na interventno številko 113 oz. anonimni telefon policije 080 1200.

V četrtek so policiste obvestili o tatvini kovinskih razstavnih vozičkov na Izlakah.

Našli so bankovec v Kisovcu, policisti so ga z zapisnikom o najdenih predmetih zasegli.

Obravnavali so kaznive dejanje zatajitve.


PP Litija

V torek popoldne so policiste obvestili o objestni vožnji voznika osebnega vozila v Litiji. Voznika čaka prekrškovni postopek.

Ponoči so zaradi prekoračitve hitrosti obravnavali voznika osebnega vozila, ki so mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Ni ga opravil, zato so mu odvzeli vozniško dovoljenje in podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V sredo so policiste obvestili, da je v naselju Spodnji Hotič voznik tovornega vozila trčil v nadstrešek stanovanjske hiše in ga poškodoval. Pred prihodom policistov so se udeleženci med seboj sporazumeli o krivdi. Izdali so obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.

Zvečer so obravnavali trčenje v parkirano vozilo, povzročitelj je odpeljal ne da bi nudil svoje podatke. Nastalo je za okoli 600 evrov materialne škode.

V naselju Jevnica so obravnavali spor med občani, kršitelja čaka prekrškovni postopek.

Zvečer so jih obvestili, da je v naselju Renke voznik trčil v žival.

V četrtek so v Litiji obravnavali vlom v trgovino, ukradli so nakit. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Obravnavali so tatvino tovornega vozila Citroen jumper v Litiji

Zvečer so policisti pri nadzoru prometa ustavili voznika osebnega vozila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,05 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Kršitelju so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Ponoči so obravnavali trčenje v divjad v naselju Kresnice.


Savus

Foto: arhiv Savus