sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

Današnja nedelja bo bolj sončna. Izkoristite dan za naravo. V Trbovljah bo na Kipah zanimivo srečanje ob dnevu družin. Zvečer pa kino. No, v Zagorju že dopoldan. Naredite si dan in naredite ga tudi drugim …

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.


Nedelja, 21. maj 2023


Vreme

Danes zjutraj bo po nekaterih nižinah kratkotrajna megla, v severni Sloveniji bo prehodno nekaj več oblačnosti. Čez dan bo precej sončno s popoldansko spremenljivo oblačnostjo, popoldne in zvečer bodo možne posamezne plohe in kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25 °C.

Jutri bo povečini sončno, sredi dneva in popoldne bodo možne posamezne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, najvišje dnevne od 22 do 26 °C. V torek se bo nadaljevalo večinoma sončno vreme. V sredo kaže na bolj spremenljivo vreme s plohami in nevihtami.


Zapore cest

Na cesti Trojane-Izlake-Zagorje ob Savi in cesti Krtina-Moravče-Izlake je na Izlakah do 31. avgusta promet urejen ob gradbišču izmenično enosmerno zaradi rehabilitacije mostu čez Medijo.

Na cesti Izlake-Zagorje je pri Loki pri Zagorju do 6. junija promet urejen izmenično enosmerno zaradi gradnje kolesarske steze.

Na cesti Trojane – Izlake – Zagorje je v Kisovcu promet do 21. novembra 2023 urejen izmenično enosmerno zaradi rekonstrukcije ceste.

Na cesti Trojane – Izlake – Zagorje je pri Kisovcu promet do 31. maja 2023 urejen izmenično enosmerno zaradi gradnje krožišča in kolesarske steze.

Na cesti Litija – Zagorje je pri Zagorju urejen promet izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec. Do dvakrat dnevno je možna do 20 minutna popolna zapora. Vsako soboto do septembra je popolna zapora med 7.30 do 13.30 ure.

Na cesti Zagorje – Trbovlje – Hrastnik in na cesti Bevško-Trbovlje je na Vodenski cesti v Trbovljah do 30. junija 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi ureditve kolesarskih površin.

Na cesti Hrastnik – Šmarjeta je do 30. junija 2023 na odseku Dol pri Hrastniku – Marno pod Marnim urejen izmenično enosmerni promet, zapora je pomična, zaradi sanacije vozišča, dograditve pločnika in cestnega priključka.

Cesta Hrastnik-Ojstro-Trbovlje je na odseku v Trbovljah promet urejen s semaforjem izmenično enosmerno do junija 2023 zaradi posodobitve ceste.

Na lokalni cesti Tržnica -Tenis igrišče v občini Hrastnik do 30. junija velja popolna zapora zaradi gradnje ceste. Obvoz je za vsa vozila urejen po začasni obvozni cesti mimo tenis igrišč. Ta je dostopna z lokalne ceste Hrastnik–Blate–Kal in Tržnica–Tenis igrišče od priključka na Naselje Aleša Kaple 7c–7h.

Na lokalni cesti Rudnik-Studence-Cesta padlih borcev-Log v občini Hrastnik do 30. junija med 7. in 17. uro zaradi gradnje kanalizacije velja popolna zapora lokalne ceste.

Na lokalni cesti Jesenovska žaga-Zgornje Znojile v občini Zagorje ob Savi do 31. maja poteka sanacija cestišča. Do zaključka sanaci0ea je cesta neprevozna. Obvoz je možen po nekategorizirani poti preko Znojil ali po cesti iz smeri Jesenovo.

Zaradi prenove priključka Petelinkarjeve ceste v občini Zagorje ob Savi bo do 24. maja priključek zaprt 24 ur dnevno. Urejen je začasen dvosmerni promet na Petelinkarjevi cesti od Petelinkarjeve ceste 7 do priključka na Tonkovo cesto.


Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih motenj v oskrbi s pitno vodo.


Električna energija

Danes ni napovedanih izklopov električnega omrežja.

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah od 9. do 14. ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani  ure iz TP Kopitnik 2, izvod Fračji dol (nadzorništvo Hrastnik), od 8. do 12. ure iz TP Kešetovo stolpiči, izvod Stolpiči, Dom in vrt 45, 46, 37, Novi dom 21 (nadzorništvo Trbovlje. V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.


Prireditve

Turistično društvo Trbovlje

Dan družin

Člani in prostovoljci Turističnega društvo Trbovlje v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja 2023 danes med 9. in 12.30 uro v športnem parku Kipe pripravljajo drugo srečanje družin. Družine se bodo lahko zabavale ob družabnih aktivnostih. Animatorji iz Društva prijateljev mladine in Zavoda za mladino in šport Trbovlje bodo pripravili zabavne in družabne igre, primerne za vse starostne skupine. Obiskali jih bodo trboveljski policisti, gasilci in reševalci, predstavili se bodo tudi motoristi iz Moto kluba Schlossberg in dimnikar iz Dimnikarstva Lepoša. Poleg pestrega zabavnega programa obljubljajo tudi bogat srečelov.


Delavski dom Trbovlje –  kino

V 80 dneh okoli sveta

ob 18. uri

Sinhronizirana animirana pustolovska komedija (Belgija, Francija), režija Samuel Tourneux, igrajo Damien Frette, Julien Crampon, Kaycie Chase …

Passepartout je mlada in učena opica, ki ves čas sanja o tem, da bi postal raziskovalec. Nekega dne sreča Phileasa, lahkomiselnega in pohlepnega žabca, ki stavi, da bo v 80 dneh obkrožil svet in pri tem zaslužil 10 milijonov školjk. Da bi izkoristil življenjsko priložnost za raziskovanje sveta, se Passeparout s svojim novim prijateljem poda na noro in vznemirljivo pustolovščino, polno preobratov in presenečenj.


Prezaposlena

ob 20. uri

Francoska drama, režija Éric Gravel,  igrajo Laure Calamy, Anne Suarez, Geneviève Mnich, Cyril Gueï, Lucie Gallo, Agathe Dronne, Mathilde Weil  …

Socialna drama, posneta v slogu napetega trilerja, spremlja mater samohranilko, ki se v nenehni tekmi s časom bori za preživetje in boljšo prihodnost.
Julie se po najboljših močeh trudi vzgajati svoja otroka v predmestju, hkrati pa obdržati službo v luksuznem pariškem hotelu. Ko končno prejme povabilo na razgovor za delovno mesto, na katerega je že dolgo upala, izbruhne vsesplošna stavka v javnem prevozu. Vse se ustavi, zamude se kopičijo in krhko ravnovesje, ki ga je Julie vzpostavila, je nenadoma ogroženo …


Delavski dom Zagorje – kino

V 80 dneh okoli sveta

ob 10.30 uri

Vsebino si oglejte zgoraj.


Na današnji dan

Če veste še za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega ali umrlega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Matjaž Švagan

Na današnji dan se je leta 1963 v Ljubljani rodil aktualni župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, ki je tudi podpredsednik Državnega sveta Republike Slovenije. Naziv župana Občine Zagorje ima že od leta 1994, od leta 2000 do 2008 pa je bil tudi poslanec v Državnem zboru.


Svetovni dnevi

Če veste za kakšen svetovni dan ali nevsakdanji dan, ki je zapisan na koledarju, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Dan tajnic Slovenije

Danes obeležujemo dan tajnic Slovenije. Na ta dan naj bi se okrepile vezi med 16.000 pripadnicami tega poklica. Dan tajnic Slovenije izraža željo slovenskih tajnic, da se stanovsko še bolj povežejo in dvignejo ugled tajniškega poklica. Ta dan želijo tajnice izkoristiti tudi za izpopolnjevanje svojega znanja. Dan in teden tajnic praznujejo tudi v Združenih državah Amerike, Kanadi in na Filipinih.


Mednarodni dan spodbujanja kulturne raznolikosti za dialog in razvoj

Da bi se bolje izkoriščalo potencial kulture kot orodja za povečevanje blaginje, trajnostnega razvoja in globalno sožitje v miru, je Generalna skupščina 20. decembra 2002 razglasila 21. maj za svetovni dan spodbujanja kulturne raznolikosti za dialog in razvoj. V zaključnih dneh leta kulturne dediščine (2002) je skupščina poudarila pomembno povezavo med zaščito družbene raznolikosti in med civilizacijskim dialogom.


Savus


 

Isti avtor