V Zasavju so včeraj posredovali gasilci in policisti v dveh prometnih nesrečah, gasilci so pomagali odpreti vrata in nudili pomoč onemogli osebi.

Trčili osebni vozili

Ob 16.24 uri sta na regionalni cesti Zagorje ob Savi – Trojane, občina Zagorje ob Savi, trčili osebni vozili. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v vozilo, ki je pravilno pripeljalo nasproti. Pri tem sta se povzročitelj in potnica v vozilu udeleženca lažje telesno poškodovala. Gasilci PGD Trbovlje – mesto in Zagorje – mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, izvlekli vozili nazaj na cestišče, posuli absorbent po izteklih motornih tekočinah in očistili cestišče. Reševalcem so pomagali pri imobilizaciji in prenosu poškodovanih oseb do reševalnih vozil. Poškodovane so reševalci prepeljali v SB Trbovlje. Policisti so opravili preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju, ki je pokazal 0.81 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Onemogla oseba

Ob 18.58 uri so na Trgu revolucije v Trbovljah gasilci PGD Trbovlje – mesto s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala onemogla oseba.

Zbil kolesarja

Včeraj, nekaj po 19. uri se je v Kisovcu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri zavijanju desno odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Savus

Fotografija je simbolična.