nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

Državni kviz gasilske mladine

Pravega gasilskega mladinskega spektakla v Trbovljah se je udeležilo okoli 450 mladih tekmovalk in tekmovalcev iz cele Slovenije. Najmlajši tekmovalci so šteli samo šest let, najstarejši pa osemnajst. Tekmovali so v kategorijah pionirjev, mladincev in pripravnikov.

Mladi nadobudneži so se pomerili v teoretičnem in praktičnem delu. Teoretični del so sestavljali testi iz prve pomoči, požarne preventive in zgodovine gasilstva ter nova disciplina, poišči besede, kjer tekmovalci iščejo gasilska besedna gesla v t.i. matriki.

Posebno zanimiv je bil praktični del, ki so ga izvedli v šolski telovadnici. Na posebej prirejenih poligonih in rekvizitih so se bodoči krotilci ognja pomerili v hitrostnem vezanju vozlov, navezovanju gasilskega orodja ter štafetnem tekmovanju v raznoraznih gasilskih spretnostih (spajanje cevi na trojak, metanje vrvi v krog, pravilna izbira gasilnika …).

»Nadejamo se vsaj solidnega vremena, saj imamo pripravljenih tudi obilico spremljevalnih dogodkov,« je pred prireditvijo, ki se je pričela z zborom sodnikov ob 8.30 uri, povedal predsednik organizacijskega odbora za izvedbo mladinskega državnega kviza Sandi Lepoša. Za mlade tekmovalce in njihove spremljevalce so namreč v Trbovljah pripravili ogled gasilske avto-lestve, enoto reševalnih psov Zasavje, likovne delavnice in virtualni ogled rudnika.

ZT

Isti avtor