Liga NLB – 21.krog
RK Dol TKI Hrastnik – RK Drava Ptuj 34:24 (16:11)

Dol pri Hrastniku, dvorana Dolanka. Gledalcev 200. Sodnika Marko Pirc in Matjaž Pirc.

RK Dol pri Hrastniku: Seme, Škorc, Sikošek; Klepej 7, Brilej 5(2), Ajdari 1, Zore 4, Bauerheim 1, Guček 8, Robnik, Moljk 1, Simončič 1, Ramić, Ribič 1, Pintar 2, Jakopič 3. Trener Cenkar

RK Drava Ptuj: Rosič, Žuran S.; Rajić, Janžekovič 1, Žuran M., Reisman 1, Bračič, Maroh 1, Lesjak 3, Hrupič 8(1), Šalamun 1, Gregorc 1, Jensterle 6(3), Sabo, Krasnič 2, Osterc. Trener Bračič

Sedemmetrovke: 3/2; 6/4

Izključitve: 8 min; 12 min. (Gregorc diskv.)

Dolski rokometaši so v 21. krogu lige NLB v dvorani Dolanka gostili rokometaše ptujske Drave. Gostujoči rokometaši so se izkazali za žilavega tekmeca in se dobro upirali večji del prvega polčasa. V uvodu so povedli s 3:0, prednost pa obdržali do 10. minute, ko je trenutno najboljši člen pri domačih, kapetan Gregor Klepej, popeljal domačo ekipo  prvič v vodstvo s 5:4. Domači so nadaljevali poletno in v 18. minuti se je na semaforju izpisal rezultat 8:5. Ptujčani se niso vdali,  domače so vztrajno lovili in po nekaj črnih minutah v dolskih vrstah jim je uspelo rezultat izenačiti. Potem pa je na sceno stopil Janez Guček, ki je v slabih sedmih minutah dosegel pet golov in zagotovil domačim lepo prednost pred nadaljevanjem.

Drugi polčas se je še naprej odvijal po željah domačih. Gostje niso mogli slediti visokemu ritmu domačih, razlika pa se je iz minute v minuto večala. Domači trener Primož Cenkar je v zadnjem delu tekme ponudili priložnost tudi igralcem s klopi, ki so jo lepo izkoristili in tekmo tokrat mirno pripeljali do konca in do tako željene zmage.

V zadnjem krogu rednega dela prvenstva dolski rokometaši gostujejo pri Koprčanih. Ti so si že pred časom zagotovili igranje v skupini za prvaka, Dolane pa čaka trda borba v skupini razigravanja za obstanek.

Zoran Zore

Prejšnji članekŽelijo biti vedno boljši
Naslednji članekGorenc karateist leta 2016