Kot član Državne reprezentance je Denis Gorenc konec prejšnjega tedna nastopil  na Evropskem prvenstvu za mlajše kategorije v Sofiji in tam med mlajšimi člani do 67 kg zasedel odlično 9. mesto. Zanj je bilo to manj od pričakovane medalje, vendar podatek, da so nastopili vsi najboljši karateisti iz Evrope, dovolj zgovorno pove, da je tudi to velik uspeh. To je bil njegov zadnji nastop v kategoriji mlajših članov.
V soboto, 26. februarja, je v telovadnici Šolskega centra v Velenju potekalo državno prvenstvo v karateju za člane in članice v katah in športnih borbah. Med odmorom je Karate zveza Slovenije podelila tudi priznanja za karateiste in klub leta 2016.

Član Karate kluba Hrastnik Denis Gorenc si je s svojimi uspehi prislužil naziv karateist leta v kategoriji mlajših članov. Družbo na tretji stopnički mu je delal še  lanskoletni član hrastniškega kluba Ardit Rušiti, ki v letošnjem letu nastopa za Karate klub Zmaj iz Ljubljane.

Na državnem prvenstvu je Gorenc ubranil lanskoletno drugo mesto in tako zlati medalji v kategoriji mlajših članov dodal še srebrno člansko. Za Gorenčeve nastope je zaslužen tudi trener hrastniškega kluba Bojan Pižmoht.

Čeprav se je lansko leto končalo s poškodbo, se je letošnje leto začelo spodbudno in v klubu si želijo, da poškodb ne bi bilo več, saj ga čaka kar nekaj pomembnih turnirjev doma in v tujini, v maju pa tudi Evropsko prvenstvo za člane.

ZT

Prejšnji članekDrava pokleknila v Dolanki
Naslednji članekZahvala družine Jerman