sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Domoljubni pohod na Prvine

V soboto, 16. aprila 2022, so na podlagi listine o sodelovanju vse veteransko domoljubne organizacije iz Zasavja v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi organizirale pohod od Šentgotarda na Prvine pod Čemšeniško planino. Tam so pripravile tradicionalni zbor veteranov in domoljubov v počastitev državnega praznika 27. aprila – Dneva upora proti okupatorju.

Uradno je bil pohod organiziran s Šentgotarda, člani pohodne ekipe, ki gre vsako leto s Kuma na Triglav in še nekaj članov OZSČ Zagorje ob Savi ter članov OZVVS Zasavje pa so se odločili, da pot izvedemo iz doline, zato so se zbrali na Izlakah in opravili krožno pot z vzponom preko Čemšenika in sestopom skozi Dobrljevo.

Na prizorišče so pohodniki prišli iz vseh strani in se udeležili proslave, ki se je začela s prihodom praporščakov. Prireditev je povezoval vodja koordinacije veteranskih in domoljubnih organizacij Zasavje Alojzij Klančišar, slavnostna govornica pa je bila Marica Govejšek, predsednica Pokrajinskega odbora ZB za vrednote NOB Zasavja. Kulturno je prireditev popestril letošnji naj dijak leta Domen Drobež s svojo harmoniko in je dokazal, da mu gre prav tako kot šola tudi harmonika odlično od rok.

Po končani prireditvi je ostalo še nekaj časa za druženje in klepet s prijatelji. Prav veliko pa tudi ne, saj so se začeli zbirati oblaki in so se udeleženci preventivno odpravili vsak do svojega izhodišča.

Gregor Pilpah

Foto: GP


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor