Najboljši slovenski namiznoteniški igralec in Hrastničan Darko Jorgić je postal očka. Njegova žena Anelia je v trboveljski porodnišnici povila sina Alekseja.

Darko Jorgić, ki bo konec meseca (30. julija) praznoval 25. rojstni dan, je za STA potrdil, da sta z ženo dobila prvorojenca.

Jorgić trenutno na lestvici mednarodne zveze ITTF zaseda 11. mesto in je med najboljšimi igralci sveta ter v top trojici igralcev Evrope. Pred kratkim je izpadel iz prve deseterice zaradi slabših nastopov, kar bi lahko pripisali tudi napetosti ob pričakovanja otroka. Čeprav je sam ocenil, da je letos odigral preveč turnirjev in se je ob začetku poletja že pojavila utrujenost, ki mu ni več dovolila visoke zbranosti. Ta pa je več kot potrebna za vrhunske rezultate.

Darko Jorgić se je z Anelio Lupulescu poročil julija 2022 v gostišču Pri Brin v Trbovljah. Anelia Jorgić je v pogovoru za Savus povedala, da bi kmalu morali odpovedati poroko, če Darko ne bi izgubil dvoboja na turnirju na Madžarskem.

Anelia je bila uspešna namiznoteniška igralka, ki je igrala za reprezentanco Srbije. Izhaja iz namiznoteniške družina, saj je bil njen stric eden najboljših evropskih igralcev namiznega tenisa Ilie Lupulescu. Le kakšen igralec ping ponga bo Aleksej Jorgić, ki je podedoval odlične namiznoteniške gene od obeh staršev.

Savus

Foto: arhiv Savus, FB Anelia Jorgić