Na sprejemu za Darka Jorgića se je v torek, 23. avgusta, v Hrastniku zbralo ogromno športnih navdušencev. Zaradi zanimivih gostov je bilo tudi veliko priložnosti za različne pogovore. Pogovarjali smo se tudi z Darkovo ženo Anelio Jorgić, ki se je še pred dobrim mesecem pisala Lupulescu (njen stric je bil znan igralec namiznoteniške reprezentance bivše Jugoslavije). Izjemno simpatična punca se je v Hrastniku počutila odlično in povedala marsikaj zanimivega o svojem možu. Med drugim, da sta se poročila pri Brin v Trbovljah in je bila (prvič in zadnjič) zadovoljna, da je Darko izgubil dvoboj na močnem turnirju. Če ga ne bi, ne bi bilo poroke!

Kako ste vi spremljali nastope Darka v Nemčiji?

Zelo težko, emocionalno je bilo težko. Tudi sama sem namiznoteniška igralka in težko je med tekmo sedeti na tribuni, ko veš, da ne moreš pomagati v ringu. Darka je potrebno pred vsako tekmo dobro psihično pripraviti. Pri tem sama izgubim svojo psiho in se popolnoma iztrošim. Ampak, z njegovim rezultatom sem zelo zadovoljna. Bili smo zelo blizu zlate medalje, po tekmi sem bila zelo razočarana, ampak uspeh je kljub temu velik. Saj bo še veliko novih priložnosti.

Ali kdaj trenirata skupaj?

Sedaj malo manj. On je kot igralec zrastel in napredoval, tako da je trening potem slabši. Zato imam jaz svoje partnerje za trening in on svoje.

Ampak če igrata, ga verjetno premagate?

Ne.

Se ne pusti?

Ne, nikakor se ne pusti. Poskušam zmagati na različne načine, ampak mi nikakor ne uspe. Poskušam ga sprovocirati, ga znervirati, ampak mi nikakor ne uspe. (smeh)

Sedaj nista več fant in punca, ampak mesec dni že mož in žena. Se je kaj spremenilo?

Absolutno nič se ni spremenilo. Skupaj sva že 6 let, nič se ni spremenilo, čeprav sva mislila, da se bo. No, po enem mesecu sva drug drugemu čestitala, da sva prebrodila prvi mesec. (nasmeh) Še naprej sva tu en za drugega, obljubila sem, da mu bom največja podpora in gremo skupaj naprej skozi njegovo kariero.

Darko je imel pred poroko turnir svetovne serije na Madžarskem, kjer je izgubil in predčasno zapustil Madžarsko. Kaj bi se zgodilo, če ne bi izgubil?

Če ne bi izgubil, se ne bi poročila. On tega ni vedel. Vprašal me je, kakšna je situacija, sem mu rekla, da je vse v redu, samo naj igra naprej. Rekla sem mu, da ni važno, da je lahko kašen drugi dan, ampak je vedel, da nekaj ni v redu, da nisem iskrena, da se nekaj doma dogaja. Če ga ne bi bilo, to ne bi bila neka grozna stvar, bila sem pripravljena, da prestavimo poroko. Iskreno, njegova kariera, njegovi rezultati so važni, poroka se lahko pripravi tudi na kateri drugi dan.

MP

Foto: MP