Od petka, 21. julija, do nedelje, 23. julija, je na Ravnah potekalo državno prvenstvo v plavanju za kategorijo dečkov in deklic, ki so se ga udeležila vsa dekleta Rudarja, saj so si nastop zagotovila s predhodno odplavanimi normami.

Tekmovanja se je udeležilo 180 najboljših plavalcev in plavalk iz 23 slovenskih klubov, ki se je poleg nasprotnikov pomerilo tudi z vremenom, saj je ta krojil urnik tekmovanja.

Kljub slabim pogojem lahko zopet poročamo o uspehih trboveljskih plavalk. Trener Darko Raušl je poudaril, da je Ariana Agrež, ki je bila do sedaj nosilka uspehov Rudarja, zbolela za respiratornim virusom teden dni pred prvenstvom in se je tekmovanja udeležila bolna. Plavalka je stisnila zobe in osvojila zlato na 200 mešano, bila druga na 200 prosto.

Pripomogla je tudi k ekipnem uspehu plavalk Rudarja v štafeti 4 x 200 prosto. Finalni razplet je Rudarjevkam (Mojca Oberžan, Pia Zore, Inja Zupančič in Ariana Agrež) prinesel končno drugo mesto, kar je bila velika senzacija.

Trboveljske plavalke so odlično nastopale. Pia Zore je zmagala na 400 prosto in 20 hrbtno in 800 prosto, bila tretja na 100 hrbtno in četrta na najkrajši razdalji hrbtnega sloga.

V štafeti na 4 x 100 prosto so plavalke Rudarja zasedle četrto mesto. Za uspešen zaključek prvenstva je poskrbela štafeta 4 x 100 mešano v postavi Pia Zore, Špela in Mojca Oberžan ter Ariana Agrež, ki je v odličnem vzdušju na tribunah in pravem boju osvojila končno tretje mesto.

Pred začetkom finala je potekala tudi slovesna podelitev priznanj v razvrstitvi Razvojnega pokala, kjer so bila dekleta kljub manj nastopom v predpisanem programu odlično uvrščena, skupno na osmem mestu med 24 klubi. Moramo poudariti tudi odlično plavanje Inje Zupančič v štafeti 4 x 200 prosto in uvrstitve v finale na 400 prosto ter Noemi Borišek, ki se je kljub pomanjkanju treningov uvrstila v finale na 200 prsno z občutno popravljenim osebnim rekordom.

Savus

Foto: PK Rudar Trbovlje