Tudi letos je Zasavska gospodarska zbornica pripravila izbor inovacij. Vsak dan bomo predstavili eno izmed nagrajenih inovacij. V izboru inovacij 2023 so srebrno priznanje za inovacijo Poskrbi zase! prejeli Eva Sobočan, Žiga Podplatnih, Raul Blaznik, Jon Cvetko iz Strojne in tehniške poklicne šole Trbovlje ter Stana Kovač Hace, Živa Pirnar, Pia Popotnik in Larisa Nurikić iz Srednje šole Zagorje.

Za inovacijo Poskrbi zase! so Eva Sobočan, Žiga Podplatnih, Raul Blaznik, Jon Cvetko iz Strojne in tehniške poklicne šole Trbovlje ter Stana Kovač Hace, Živa Pirnar, Pia Popotnik in Larisa Nurikić iz Srednje šole Zagorje prejeli srebrno priznanje.

Danes so mladim informacije preprosto dostopne na vsakem koraku, vendar mladi težko ovrednotijo verodostojnost informacij. Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje in Srednja šola Zagorje sta združili moči, izbrali tematike in zanesljive informacije. S pomočjo QR kod mladostnike spodbudijo, da začnejo razmišljati o slabih navadah in spremembah življenjskega sloga. Šoli se trudita, da vzgajata mlade, ki razmišljajo s svojo glavo in družbo ne bremenijo z odvisnostmi.

Savus

Foto: Branko Klančar