ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Divjad največkrat žrtev nesreč

Zasavski policisti so imeli pretekli teden obravnavali kar 12 prometnih nesreč, najslabše jo je odnesla divjad. Trikrat so posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru, dvakrat zaradi konoplje. Polet tega so obravnavali še tatvino registrskih tablic, veliko tatvino v stanovanjski hiši, poškodbo vozila. Ukvarjali so se tudi z nabojem iz 2. svetovne vojne, najdenim denarjem na bankomatu, ugrizom psa, pijanim voznikom in nasilništvom.


PP Hrastnik

V ponedeljek popoldan so policisti obravnavali prometno nesrečo na neoznačenem parkirišču na Novem logu v Hrastniku, kjer povzročitelj ni nudil svojih podatkov oškodovancu.

Občanu so zasegli manjšo količino snovi, za katero sumijo, da je prepovedana droga konoplja. Po opravljeni analizi sledi postopek o prekršku.

V torek zjutraj so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Kisovcu. Voznico, ki je zaradi nepravilnega prehitevanja povzročila prometno nesrečo, čaka postopek o prekršku.

V sredo so obravnavali tatvino registrskih tablic z vozila.


PP Trbovlje

V ponedeljek so občanu zasegli neznano snov za katero sumijo, da je prepovedana droga konoplja. Po opravljeni analizi sledi postopek o prekršku.

V popoldanskem času se je v Trbovljah pripetila prometna nesreča. 67-letni voznik ni vozil po desnem smernem vozišču, temveč je z vozilom zapeljal na nasprotni vozni pas in nato na bankino, kjer je trčil v nasip in se z vozilom prevrnil na bok. Poleg voznika sta bili v vozilu še potnici, pri tem pa so se vsi lahko telesno poškodovali. Voznika čaka prekrškovni postopek.

V četrtek so obravnavali kršitev javnega reda in miru, zoper oba kršitelja vodijo postopek o prekršku, prav tako pa je bila ugotovljena kršitev iz pristojnosti Medobčinskega inšpektorata in redarstva Zasavje.

V večernem času so intervenirali v Trbovljah, kjer je prišlo do kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru, zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.


PP Zagorje

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo na območju Kisovca z materialno škodo. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Obravnavali so prometno nesrečo na območju Izlak z materialno škodo. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

V torek so obravnavali kaznivo dejanje velika tatvine z vlomom v stanovanjsko hišo. Policisti bodo spisali kazensko ovadbo.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo zaradi trčenja v divjad. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

V sredo so našli naboj iz 2. svetovne vojne, za nevarni predmet so poskrbele pristojne službe.

Obravnavali so naknadni prijavi prometnih nesreč zaradi trčenja v divjad. Policisti so v obeh primerih napisali uradni zaznamek.

Na bankomatu najden denar so vrnili lastniku.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo zaradi trčenja v divjad. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Prejeli so obvestilo o domnevnem metanju odpadkov v potok Kotredeščica. Policisti so ugotovili, da v tem primeru ni bilo odmetavanja odpadkov v potok.

Obravnavali so kaznivo dejanje nasilništva. Policisti bodo s kazensko ovadbo obvestili tožilstvo.


PP Litija

V ponedeljek so obravnavali povoženje divjadi v naselju Dole pri Litiji. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Obravnavali so kaznivo dejanje poškodovanja vozila.

V torek so zabeležili ugriz psa, lastnika čaka postopek o prekršku, prav tako so o tem obvestili druge pristojne organe.

V sredo so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, voznik tovornjaka je trčil v objekt. Ob izpolnjenih pogojih so odstopili od ogleda.

Ustavili so voznika osebnega vozila, odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,67 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Kršitelju so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, čaka ga še postopek o prekršku.

V četrtek so obravnavali kršitev javnega reda in miru na javnem kraju, kršitelja čaka postopek o prekršku.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo, kršitelja čaka postopek o prekršku.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor