Poletje na Turističnem društvu Trbovlje poteka pestro in razgibano. Dekleta so si zadala visoke cilje, predvsem v zvezi s promocijo trboveljske turistične ponudbe.

Na njihovi Facebook strani vsak teden poteka nagradna igra, s katero se predstavijo različni zasavski ponudniki izdelkov in storitev. Podelili so nagrade, kot so nakit Kuolmi mednarodno priznane ustvarjalke Marjete Hribar, nagrajeni sokovi iz aronije iz Sončne posesti, vstopnice za virtualni muzej 4. dritl, razvajali so se lahko z ledeno kavo iz zagorskega HRIbar bara, z masažo hrbta iz PassionArta in slastnim narezkom iz BaPaJo Teama.

Vključile so se tudi v digitalno kampanjo #VisitZasavje, namenjeno promociji zasavskih mest Trbovelj, Zagorja, Hrastnika in Litije, organizatorja RRA. Pridno iščejo različne ponudnike domače obrti, ki bi bili pripravljeni ponuditi nagrade za aktivno sodelovanje izletnikov v kampanji.

To soboto jih lahko obiščete na Lovrenčevem sejmu v Podčetrtku, kjer za promocijo Trbovelj in predvsem trboveljske govorice pripravljajo zabaven skeč. Sicer še ne vedo koga poslati na oder, zato iščejo pogumnega mladeniča, ki bi jim bil pripravljen pri tem pomagati. Se kdo javi?

Na koledarčku pa si označite datum 28. 8. 2022, dan Kumske nedelje! Takrat vas bodo »turistke« pričakale v Lovski koči na Dobovcu in vas razvajale z grenadirmaršem, s katerim so si letos na občinskem tekmovanju prikuhale Zlato ponvico.

Savus

Foto: arhiv Savus