V sredo, 10. avgusta, so na strehi objekta Dewesofta (nekdanja Pekova hala) predstavili Dewesoftovo parkirno ploščad. Slišali smo hudomušno pripombo, da je to poleg trboveljskega nogometnega stadiona druga največja ravna površina v mestu.

Za gradnjo objekta je bilo potrebno v dveh letih opraviti precej dela in vgraditi ogromno materiala. Odkopali so več kot 3700 kubičnih metrov zemlje, samo v temelje so vgradili več kot 600 kubikov betona in več kot 40 ton železja. Konstrukcija je kovinska, meri 100 x 35 metrov in jo sestavljajo nosilci, ki skupaj tehtajo več kot 350 ton. Direktor Dewesofta Andrej Orožen je hudomušno pripomnil: »Številke smo potegnili iz računov. Ne vem, če je res vsega toliko, vem pa, da so nam toliko zaračunali.«

Površina parkirišča na strehi je okrog 3400 kvadratov in na njej bo lahko parkiralo 155 avtomobilov. Celotna naložba je vredna 2,2 milijona evrov. Poleg parkirišč so dobili še 250 kvadratov skladiščnih prostorov, ki jih še urejajo. Parkirna ploščad bo služila tudi kot testno okolje za preizkušanje funkcionalnosti Dewesoftovih merilnih inštrumentov.

Za naložbo se niso odločili samo zaradi parkirišč. Leta 2018 je namreč huda zima poškodovala konstrukcijo obstoječega objekta. Torej so z naložbo ubili dve muhi na en mah, saj so reševali probleme poškodovane konstrukcije, obenem pa tudi probleme zaradi izjemnega pomanjkanja parkirnega prostora za zaposlene.

Zraven tega objekta se je Dewesoft lotil nove naložbe. Pred kratkim so pričeli z nadgradnjo upravne zgradbe, kjer bodo uredili nove prostore, ki jih potrebujejo zaradi širitve podjetja.

Ob izgradnji parkirne ploščadi bomo na vzhodu pridobili sodobno ploščad za logistične potrebe, ekološki otok, ter približno 250 kvadratnih metrov površin za logistiko, skladišče in priročno delavnico. V Dewesoftu računajo, da bodo prihodnje leto namestili na objekt še sončna elektrarna (66kW) ter štiri polnilnice za električna vozila.

Na predstavitvi se je Orožen zahvalil sodelavcem, sosedom v okolici, ki so z dobro voljo in potrpežljivostjo spremljali gradbena dela, ter izvajalcem za njihovo delo. Za dobro voljo je poskrbel odličen hišni ansambel, na parkirišče pa so se prvi pripeljali sodelavci v Dewesoftu z vsemi možnimi prevoznimi sredstvi, od skirojev do traktorja in prototipa formule.

MP

Foto: MP


 

Prejšnji članekZagorel elektromotor
Naslednji članekDelovne turistke