sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Darko Jorgić: Hočem biti prvi na svetu

Darko Jorgić se je pripeljal iz Nemčije, kjer igra, na prireditev Večer športa v Hrastnik, kjer je prejel zasluženi priznanji Športne zveze Hrastnik za dosežke v letih 2019 in 2020, proglasili pa so ga tudi za športnika leta v Hrastniku za leto 2021.

Kaj človeku s toliko uspehi pomeni naslov športnika Hrastnika?

To je moj prvi naslov v takšni konkurenci, kot jo imamo v Hrastniku. V konkurenci s Petrom Kauzerjem je res težko priti do takšnega naslova. Sem pa vesel, da sem končno postal športnik Hrastnika. Res je, da sem bil v Novem mestu, kjer sem igral pred odhodom v Nemčijo, že bil trikrat športnik leta, v Hrastniku pa je konkurenca malo težja. Lepo in posebno priznanje je to in upam, da ni zadnje.

Si prišel iz Nemčije samo zaradi te prireditve?

Ne, moram urediti še neke druge stvari. Prišel sem tudi pogledat domače in pojesti babičino kosilo. Vzel sem si malce pavze pred začetkom play-offa v nemški ligi.

Naglas nisi bil najbolj zadovoljen z uvrstitvijo na olimpijskih igrah. Pri sebi pa verjetno si, kajne?

Glede na to, da so bile to moje prve olimpijske igre, je bilo 5. mesto lep dosežek. Bil sem presrečen, ko sem se uvrstil v četrtfinale. Potem pa, ko izgubiš tekmo za preboj med štiri, pa ima nastop grenak priokus. Je pa peto mesto dobra popotnica za naprej, za OI v Parizu in naprej.

Po olimpijskih igrah nizaš uspeh za uspehom. S čim si najbolj zadovoljen v tej sezoni?

S turnirjem Top 16 Evrope, ki sem ga osvojil par tednov nazaj. Enkrat sem bil na tem turnirju 16. najboljših igralcev v Evropi že drugi, pa takrat izgubil finale s Timom Bollom. Mogoče sem imel že takrat šanse, da bi ga lahko premagal. Ampak je leto, po teh olimpijskih igrah, to res vrhunski rezultat. Zadovoljen pa sem tudi s prebojem na 11. mesto na svetovni lestvici.

Pred tabo so samo še Kitajci in 2, 3 igralci iz drugega sveta. Kdaj lahko pričakujemo, da boš prišel na tista mesta, ki ti jih obljublja trenerka Andreja Ojsteršek Urh?

Ona mi je rekla, da bom leta 2023 med top 10 igralci sveta. Jaz sem že 2022 enajsti na svetu in iskreno upam, da bom čim hitreje v deseterici. Vsekakor mi je cilj biti številka ena na svetu, ne samo priti med prve tri. Vendar moram prej še napredovati v igri. Imam še dovolj odprtih lukenj. Potem pa so najbolj pomembni turnirji, ki ti prinesejo vzpon na lestvici. Treba bo osvajati odličja, to te na koncu pripelje med tri najbolje. Iskreno upam, da bom že naslednjo sezono med top 5 na svetu.

Kaj te še čaka v letošnjem letu?

Letos najbrž ne bom imel pavze, zaradi korone so natrpani termini in tekme v juliju in avgustu. V maju me čakajo klubske obveznosti, junij je še čas, da se uvrstimo v finale s klubom. Potem pa me čakajo mediteranske igre za reprezentanco, Evropsko prvenstvo avgusta. Pa še kakšen turnir za točkovanje za svetovno lestvico.

MP

Foto: Branko Klančar


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor