V Zasavju danes praznujejo v Trbovljah svoj občinski praznik. V Zagorju bodo v VDC pripravili zaključno prireditev projekta Gradimo VIP Zasavje. Zagorje bo obiskala gospodična Marx. Tam bodo risali kodo. Danes je evropski dan zbornih tehnikov.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Torek, 1. junij 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju sprva precej jasno. Sredi dneva in popoldne bo nastajala plitva kopasta oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 21 23 °C.

Jutri zjutraj in dopoldne bo precej jasno, popoldne bo nekaj plitvih kopastih oblakov. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, ob morju okoli 12, najvišje dnevne od 21 do 24 °C. V četrtek in petek bo sončno. Postopno bo še topleje.

Zapore cest

Na cesti Trbovlje-Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

 

Preskrba z vodo

Danes v Zasavju ni predvidenih motenj pri oskrbi z vodo.

Električna energija

Elektro Ljubljana sporoča, da bo danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem iz TP Zgornji Hotič, izvod Jesenje (od 8. do 14. ure) (nadzorništvo Litija).

Jutri ne bodo imeli električne odjemalci iz TP Toplice, zvod Zupančičeva (od 8. do 11. ure) (nadzorništvo Zagorje).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

S teboj sem JAZ

Danes ob 17. uri bodo pripravili v VDC Zasavje na dvorišču VDC Zasavje virtualno kulturno prireditev z modno revijo s kandidatkami za miss Slovenije ob zaključku projekta Gradimo VIP Zasavje.

Prenos bo potekal v živo na facebook strani VDC Zasavje.

Gospodična Marx v Zagorju

Danes ob 19.00 uri bodo v zagorskem Delavskem domu vrteli film Gospodična Marx režiserke Susanne Nicchiarelli. Igrajo: Romola Garai, Patrick Kennedy, John Gordon Sinclair, Felicity Montagu, Karina Fernandez, Emma Cunniffe. Pripoveduje zgodbo Eleanore Marx, rojene leta 1855 v Londonu, najmlajše hčerke Karla Marxa. Življenje je posvetila boju za delavske in ženske pravice ter skrbela za posthumne izdaje očetovih del.

Rišem kodo

»Meniš, da je programiranje neustvarjalno? Si želiš risati s pomočjo programske kode? Kaj bi s kodo ustvaril_a ti? Vabljen_a, da se nam pridružiš na delavnici, kjer bomo z ustvarjanjem razgibanih vizualnih izrisov oz. animacij spoznavali osnovne koncepte programiranja in programskih jezikov ter se učili izrisovanja na računalniški ekran. Te zanima več?« so zapisali v MC ZoS. Danes bodo pripravili delavnico, ki jo bo vodil Martin Krauser, namenjena pa je mladim, starejšim od 15 let. Potekala bo danes od 18. do 21. ure.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti, spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah. OD 8. do 14. ure so na ogled tudi razstave v Muzeju Hrastnik.

Če veste še za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Danes je evropski dan zobnih tehnikov in občinski praznik Občine Trbovlje.

Evropski dan zobnih tehnikov

Na letni skupščini AGM FEPPD leta 2017 v Bruslju je bil sprejet predlog na pobudo Združenja Laboratorijske zobne protetike Slovenije prvi EU dan zobnih tehnikov 1. junij 2018 – EU Dental Technician Day (EDTD). V Sloveniji na ta dan pripravijo določene aktivnosti vsi poklici, ki delujejo na področju laboratorijske zobne protetike: zobotehniki, inženirji zobne protetike in diplomirani laboratorijski zobni protetiki.

Praznik občine Trbovlje

Občina Trbovlje praznuje 1. junija svoj občinski praznik v spomin na upor proti Orjuni 1. junija leta 1924. Na ta dan so se pripadniki Proletarskih akcijskih čet spopadli s pripadniki Orjune, ki so skozi Trbovlje pripravili povorko in se namenili razviti svoj prapor. Več o dogodku bomo objavili čez dan.

Savus

Prejšnji članekŠestdeset? Neeeee. Res?
Naslednji članekObčinski praznik Trbovelj