sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

Današnja nedelja bo mirna. Izkoristite sneg v hribih, tam je prava zima. Celo nekatere smučarske naprave na zasavskih smučiščih so pognali. Lahko se odpravite tudi v kino. V Trbovljah hostarji in nevarni let, v Zagorju Fabelmani. Oglejte si, kaj prinaša današnji dan Zasavju. Naredite si ga čim bolj prijetnega.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.


Nedelja, 29. januar 2023


Vreme

Danes bo sprva pretežno oblačno, čez dan pa se bo postopno jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5 °C.

Jutri bo precej jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -5, najvišje dnevne od 2 do 8 °C. V noči na torek bo v notranjosti prehodno zapihal severni do severozahodni veter. V torek in sredo bo povečini sončno in čez dan nekoliko topleje.


Zapore cest

Na cesti Izlake – Trojane je do 15. marca na Izlakah oviran promet zaradi rekonstrukcije mostu čez Orehovico.

Na cesti Trojane – Izlake – Zagorje je pri Kisovcu promet do 31. maja 2023 urejen izmenično enosmerno zaradi gradnje krožišča in kolesarske steze.

Na cesti Litija – Zagorje je pri Zagorju urejen promet do 25. maja 2023 izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec. Dnevno sta med 8.30 in 13.10 možni do dve kratkotrajni, do 20 minutni popolni zapori.

Na cesti Hrastnik – Šmarjeta je do 30. junija 2023 na odseku Dol pri Hrastniku – Marno pod Marnim urejen izmenično enosmerni promet, zapora je pomična, zaradi sanacije vozišča, dograditve pločnika in cestnega priključka.

Na lokalni cesti Hrastnik – Radeče je pri Podkraju popolna zapora ceste zaradi plazu.

Na lokalni cesti Rudnik – Studence – Cesta padlih borcev – Log velja do 30. januarja 2023 od 7. do 17. ure popolna zapora ceste zaradi izgradnje kanalizacije. Obvoz bo do zapore urejen po lokalni cesti Rudnik–Studence–Cesta padlih borcev–Log.

Cesta Hrastnik-Ojstro-Trbovlje je zaprta za promet zaradi posodobitve. Popolna zapora bo veljala do marca 2023.


Preskrba z vodo

Danes in jutri ni napovedanih izklopov dobave pitne vode.


Električna energija

Danes in jutri ni napovedanih izklopov električne energije.


Prireditve

Delavski dom Zagorje – kino

Fabelmanovi

ob 19. uri

Izvirni naslov The Fabelmans (ZDA, 2022), režija Steven Spielberg, scenarij Tony Kushner, Steven Spielberg, igrajo Michelle Williams, Paul Dano, Seth Rogen …

Filmi so sanje, ki jih nikoli ne pozabiš. Spielberg v vznemirljivem, novem, delno avtobiografskem filmu prinaša intimen vpogled v svoje otroštvo. Zgodba sledi nežnim letom mladeniča, ki odkrije šokantno družinsko skrivnost, zaradi katere se potopi v svet filmov, ti pa mu pomagajo spoznati resnico o sebi in drugih.


Delavski dom Trbovlje – kino

Pr’ Hostar 2‰

ob 17. uri

Slovenska komedija (2022), režija Luka Marčetić, scenarij Dejan Krupić in Goran Hrvaćanin, igrajo Dejan Krupić, Goran Hrvaćanin, Mario Ćulibrk, Niko Zagode, Aljoša Armuš, Haris Raković, Mateja Terseglav, Miha Brajnik …

Kar nekaj piva in žganice je preteklo, odkar smo se nazadnje družili s svojeglavim osebjem hotela Pr’Hostar. Tedaj so zaposleni v boju za svoje službe uspešno združili moči in pregnali tako novega kupca kot tudi stiskaškega direktorja. Kaj se je zgodilo zatem? Jim je gorenjski biser uspelo spremeniti v cvetoči posel ali pa so jih prav po slovensko napadle notranje razprtije?


Nevarni let

ob 19. uri

Akcijski triler (Velika Britanija, ZDA, 2023), izvirni naslov Plane, režija Jean-François Richet, scenarij Charles Cumming, J.P. Davis, igrajo Gerard Butler, Mike Colter, Tony Goldwyn, Yoson An …

Komercialni pilot Brodie Torrance zasilno pristane, ko nevihta poškoduje letalo. Letalo pristane na sovražnem otoku Jolo Island na Filipinih. Kmalu potnike vzamejo za talce lokalni militanti z otoka. Medtem ko reševalci ne najdejo njihove lokacije in jim zmanjkuje časa, se Brodie odloči za pomoč prositi obsojenega ubežnika, ki ga je prevažal na svojem komercialnem letu. Skupaj si prizadevajo rešiti potnike in pobegniti z otoka.


Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Svetovni dnevi

Svetovni dan indigo otrok

Danes obeležujemo svetovni dan indigo otrok. Prvič so ta dan obeležili 29. januarja 2005, ko so po celem svetu predvajali projekcijo filma Indigo. Cilj projekta je bil, da se širši publiki predstavi, kdo so indigo otroci, s kakšnimi težavami se pri njihovi vzgoji srečujejo starši, učitelji in drugi, ki delajo z njimi, ter kako jih prepoznamo. Gre za otroke, ki naj bi bili zaradi svojih značilnosti drugačni od preteklih generacij. Imenujemo jih tudi mavrični ali kristalni otroci. Zanje se domneva, da imajo posebne, nenavadne in celo nadnaravne sposobnosti ali lastnosti.


Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor