ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

Na drugi praznični novoletni dan želimo vsem bralcem naše rubrike Danes dogaja še enkrat srečno in zdravo 2023. Tudi današnji dan bo bolj miren, razen za tiste, ki se bodo (ali so se že zgodaj zjutraj) odpravili na novoletni pohod na Kum. Oglejte si, kaj prinaša današnji dan. Naredite si ga čim bolj prijetnega.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.


Ponedeljek, 2. januar 2023


Vreme

Danes bo na vzhodu sončno, drugod bo pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodni veter, ki bo na severovzhodu okrepljen. Jutranje temperature bodo od 6 do 12, najvišje dnevne od 8 do 15 °C.

V torek bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo. V sredo bo suho, oblačnost se bo čez dan trgala. Še naprej bo za ta čas toplo.


Zapore cest

Na cesti Trojane – Izlake – Zagorje je pri Kisovcu promet do 31. maja 2023 urejen izmenično enosmerno zaradi gradnje krožišča in kolesarske steze.

Na cesti Litija – Zagorje je pri Zagorju urejen promet do 25. maja 2023 izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec. Dnevno sta med 8.30 in 13.10 možni do dve kratkotrajni, do 20 minutni popolni zapori.

Na cesti Hrastnik – Šmarjeta je do 30. junija 2023 na odseku Dol pri Hrastniku – Marno pod Marnim urejen izmenično enosmerni promet, zapora je pomična, zaradi sanacije vozišča, dograditve pločnika in cestnega priključka.

Na lokalni cesti Rudnik – Studence – Cesta padlih borcev – Log velja do 30. januarja 2023 od 7. do 17. ure popolna zapora ceste zaradi izgradnje kanalizacije. Obvoz bo do zapore urejen po lokalni cesti Rudnik–Studence–Cesta padlih borcev–Log.

Na lokalni cesti Hrastnik – Radeče je pri Podkraju popolna zapora ceste zaradi plazu.


Preskrba z vodo

Danes in jutri ni napovedanih izklopov dobave pitne vode.


Električna energija

Danes in jutri ni načrtovanih izklopov električne energije.


Prireditve

Novoletni pohod na Kum

Planinsko društvo Kum Trbovlje danes organizira 41. novoletni pohod na Kum. Pohod bo potekal po ustaljenih pravilih s startnim mestom v Trbovljah pri odcepu z zasavke na Kum, v Hrastniku in na Videncah. Poskrbeli bod za brezplačne tople napitke. Organizatorji udeležence pozivajo, da poskrbijo za ustrezno planinsko opremo. Pozor. Če se boste na pot odpravili preko Dobovca, bodite previdni na cesti, tokrat ceste ne bodo zapirali.


KS Ravenska vas

Ogled jaslic

Krajevna skupnost Ravenska vas pripravlja danes od 11. do 12. ure ogled jaslic v cerkvi sv. Urha v Ravenski vasi. Jaslice bodo na ogled vse dni do 6. januarja.


Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Svetovni dnevi

Novo leto

Včeraj smo vstopili v novo koledarsko leto, leto 2023. Je pa državni praznik in dela prost dan tudi današnji dan. V Sloveniji je bil že do leta 2012 tudi 2. januar praznični dan. Takrat je bil zaradi varčevalnih ukrepov ukinjen. Ponovno pa je postal dela prost dan leta 2017.


Dan znanstvene fantastike

Rojstni dan pisca znanstvene fantastike Isaaca Asimova je tudi uradni praznik ljubiteljev tega žanra. Proslavite ga tako, da preberete znanstvenofantastično knjigo, si ogledate znanstvenofantastični film ali organizirate zabavo z znanstvenofantastično temo.


Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor