sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Koledar dogodkov – december 2022

Leto 2022 se je izteklo, začeli smo novega. Prav je, da se še kdaj ozremo na leto, ki je za nami. Vsak dan ob 11. uri smo na naši spletni strani objavljali, kaj se je letos pomembnega zgodilo v posameznih mesecih. Danes objavljamo zapis, kaj vse se je zgodilo meseca decembra 2022.

December 2022

Zasavski župani so izbrali svoje podžupane. V Hrastniku si je župan Marko Funkl za podžupanjo in podžupana izbral Katjušo Laznik in, v Nermina Bajramovića Trbovljah bosta županu Zoranu Pozniču pomagala podžupanja Vesna Jesih in podžupan Rok Koprivc, v Zagorju pa je župan Matjaž Švagan za podžupana izbral že preizkušenega Mitjo Adamljeta. Švagana so ponovno izvolili za podpredsednika Državnega sveta. Novoizvoljena predsednica Nataša Pirc Musar je še pred nastopom mandata obiskala zasavski VDC.

V decembru so v zasavskih občinah spet napolnili ulice in dvorane z prednovoletnimi prireditvami, koncerti in druženji. Praznovanje se je decembra v vseh treh občinah pričeli s prireditvami ob godu sv. Barbare, zavetnice rudarjev. Sledilo je Miklavževanje, pa kup prireditev za otroke, božično-novoletnih koncertov in dobrodelnih akcij. Ponovno so se iz vse Slovenije in tujine udeleženci udeležili jamatlona. Prvi dan decembra je križišče Urgenca že delovalo. V Trbovljah so zlato vrtnico podelili društvo Calvodas, odprli nove garderobe v Domu Svobode. V Zagorju so odprli razstavo slikarske kolonije, ansambel Igor in zlati zvoki pa je praznoval 30 let delovanja. V Zagorju in na Izlakah so slavili medajlista iz EP v Turčiji, karateista Tino Baloh in Tilna Zajca, ki sta postala tudi športnika Zagorja. V Trbovljah pa so uspešno izvedli 50. mednarodni karate turnir.

MP

Fotografija je simbolična


 

Previous article
Next article

Isti avtor