Današnja sobota prinaša nekaj zanimivih dogodkov. V Hrastniku hip hop koncert, v Zagorju in Trbovljah grozljive kino predstave. Poglejte, kaj vse se dogaja v Zasavju in si naredite dan.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.


Sobota, 5. november 2022


Vreme

Danes bo na zahodu povečini sončno. Drugod bo zmerno, na vzhodu pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14 °C.

V nedeljo bo sončno, več oblačnosti bo na vzhodu. V ponedeljek in torek bo pretežno jasno. Vse dni bo zjutraj in dopoldne po nekaterih nižinah megla.


Zapore cest

Na Trgu svobode v Trbovljah je promet urejen izmenično enosmerno zaradi izgradnje krožišča.

Na cesti Litija – Zagorje je pri Zagorju urejen promet do 25. maja 2023 izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec. Dnevno sta med 8.30 in 13.10 možni do dve kratkotrajni, do 20 minutni popolni zapori.

Na cesti Izlake-Trojane pri Orehovici je do 20. decembra urejen izmenično enosmerni promet zaradi rekonstrukcije mostu čez Orehovico.

Na cesti Dol pri Hrastniku – Šmarjeta je promet urejen izmenično pod Marnim, zapora je pomična, zaradi sanacije vozišča, dograditve pločnika in cestnega priključka.

Na lokalni cesti Hrastnik – Ojstro – Trbovlje velja na trboveljski strani delna zapora ceste zaradi ureditve ceste Trbovlje – Hrastnik čez Ojstro.

Na lokalni cesti Tržnica–Tenis igrišče (območje Leša) v Hrastniku bo do 31. decembra 2022 veljala popolna zapora ceste zaradi gradnje ceste. Obvoz je urejen po začasni obvozni cesti mimo tenis igrišč.

Na lokalni cesti Hrastnik-Prapretno-Hrastnik na odseku Prapretno – odcep Retje velja zaradi gradnje kanalizacije do 1. decembra med 7. in 17. uro popolna zapora lokalne ceste.  Obvoz je urejen po lokalni cesti Novi Log-Prapretno.

Na lokalni cesti Cesta 3. julija–Gorjup (Pot Josipa Brinarja) bo zaradi izgradnje kanalizacije med 7.  in 17. uro veljala zapora. Zapora ceste bo postavljena do dokončanja del, predvidoma do 12. novembra 2022.

Zaradi sečnje in spravila lesa velja občasna popolna zapora lokalne ceste Hrastnik-Blate-Kal na odseku Rudnik–Blate med 7. in 18. uro. Dela bodo potekala do 23. novembra. V času občasne popolne zapore bo obvoz možen na relaciji Hrastnik-Dol pri Hrastniku-Novi Dol-Blate in obratno.


Preskrba z vodo

Danes v Zasavju ni napovedanih prekinitev dobave pitne vode.


Električna energija

Danes in jutri ni napovedanih prekinitev dobav električne energije.


Prireditve

Mladinski center Hrastnik

Hip hop koncert: Drill

Danes ob 20. uri bodo pripravili v Mladinskem centru Hrastnik koncert enega najbolj vročih izvajalcev slovenskega rapa v tem trenutku Drilla. Na odru se mu bodo pridružili še Burke, Axel in DJ Out-Lot.


Delavski dom Zagorje

Razstava ob mednarodnem letu stekla

V avli Delavskega doma Zagorje je odprta razstava ob mednarodnem letu stekla. Na priložnostni razstavi ob mednarodnem letu stekla sodeluje nekaj članov Društva steklarjev Slovenije. Razstavljajo Rajmund Remi Kočica, Tomi Kočica, Dana Kočica, Karli Holešek, Niki Holešek, Jože Tomažič, Erna Ferjanič in Franci Černelč. Odprta bo do 2. decembra 2022.


Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje

Razstava Srčevk in Olge Vozelj

Na stopnišču Knjižnice Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi je v novembru na ogled razstava klekljanih del članic društva zasavskih klekljaric Srčevke. Na stopnišču knjižnice v Kisovcu pa novembra razstavlja svoja likovna dela članica skupine LIKI Olga Vozelj.


KK Hrastnik

Hrastnik : Olimpija mladi

Danes ob 19. uri bo v Športni dvorani na Logu v Hrastniku na sporedu košarkarska tekma 3. SKL članskih ekip KK Hrastnik in KK Calcit Basketball.


Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 12. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Igra postaja zelo napeta in živahna – 100 let (organiziranega) nogometa v Trbovljah (do decembra 2022). V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Pred Zasavskim muzejem Trbovlje je na voljo za ogled do 9. decembra zunanja razstava, ki v besedi in sliki predstavlja delovanje društva TVD Partizan ter njegovih sekcij.


Delavski dom Trbovlje – kino

Vesela pošastna družina 2

ob 17. uri

Sinhronizirana animirana komedija, izvirni naslov Monster Family 2 (Nemčija, Velika Britanija, 2021), režija Holger Tappe, scenarij Abraham Katz, David Safier, igrajo Jessica Brown Findlay, Emily Carey, Nick Frost …

Nadaljevanje prvega dela, ki smo ga v kinih videli leta 2017. Tudi tokrat se bomo zabavali ob dogodivščinah mumije, Frankensteina in volkodlaka. Naša družina pošasti ob pomoči in podpori svojih treh hišnih netopirjev zopet obkroži svet, da bi rešila svoje prijatelje, sklenila nova pošastna poznanstva in končno spoznala, da nihče ni popoln in da tudi tisti s pomanjkljivostmi lahko najdejo srečo.


 

Hudičev plen

ob 19. uri

Ameriška grozljivka, triler, izvirni naslov Prey for the Devil (2022), režija: Daniel Stamm, scenarij: Robert Zappia, Todd R. Jones, Earl Richey Jones, igrajo: Jacqueline Byers, Virginia Madsen, Colin Salmon, Ben Cross …

Po resničnih vatikanskih poročilih se je število primerov obsedenosti z demoni v zadnjih letih močno povečalo. Katoliška cerkev je v odgovor na to na skrivaj ponovno odprla šole za eksorcizem, v katerih se duhovniki usposabljajo za ta sveti obred. Hudičev plen vas potopi v svet ene od teh šol; zadnjo obrambno linijo človeštva pred silami večnega zla. Jacqueline Byers igra sestro Ann, ki pobožno verjame, da je izvajanje eksorcizmov njen poklic, čeprav jih zgodovinsko gledano lahko izvajajo le duhovniki, ne pa tudi sestre. Ko neki profesor začuti njen poseben dar in ji omogoči, da postane prva nuna, ki preučuje in obvlada obred, bo njena lastna duša v nevarnosti, saj demonske sile, s katerimi se bori, razkrijejo skrivnostno povezavo z njeno travmatično preteklostjo.


 

Delavski dom Zagorje – kino

Hudičev plen

ob 19. uri

Vsebino si preberite zgoraj.


Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Stane Gošte

Na današnji dan se je leta 1939 v Kisovcu rodil vizionar in izjemno sposoben manager, ki je že v času socializma znal voditi podjetje na moderen managerski način Stane Gošte. Podjetje je znal voditi z veliko razliko od današnjih kapitalističnih managerjev slovenskega tipa. Zavedal se je, da je lahko podjetje uspešno le, če v njem delajo zadovoljni delavci. Bil je Drnovškov tihi mentor, celo župan Zagorja in močno vpet v siceršnje življenje v zagorski dolini. Umrl je 10. maja leta 1994 v Domžalah na teniškem igrišču ob igri.


Svetovni dnevi

Danes v koledarju ni zapisanih svetovnih dni.


Savus