Ni druge. Če vas ni zadelo v preteklih letih, vas je verjetno končno v letošnjem poletju. Tako rekoč pred našimi vrati smo z več vidikov zelo resno in nazorno začutili, kaj podnebne spremembe na dolgi rok pomenijo za vsakega izmed nas. Dolgotrajna suša, obsežni požari na Krasu, presahnjene struge rek in potokov, rekordni vročinski val(i) …

Ja, vemo, podnebne spremembe so tako velik zalogaj, da si posameznik, tako jaz kot vi, težko predstavlja, da lahko za omilitev, izboljšanje, karkoli stori. Ampak ni druge. Kot se je izrazil nemški raziskovalec Arktike prof. dr. Markus Rex, še vedno smo v voznikovem sedežu in lahko odločamo, kako bo izgledala naša prihodnost, prihodnost naših otrok oz. zanamcev. Zato TUKAJ IN ZDAJ! Akcija!

Za začetek lahko podpišeš peticijo, s katero želimo ustaviti klimatske spremembe in ustvariti klimo sprememb. Klikni na to povezavo!

Ustavimo klimatske spremembe, ustvarimo klimo sprememb. Podpiši peticijo!

V okviru tega projekta so mladi z Zavodom Aspira, zavodom za razvoj posameznika in družbe, pripravili ozaveščevalno razstavo plakatov o podnebnih spremembah, kampanjo na našem Facebook in Instagram profilu, konec meseca pa izpeljemo še izobraževalne delavnice z mladimi na srednjih šolah.

Naš projekt je del projekta Climate of Change, ki ga sooblikuje in izvaja 16 civilnodružbenih organizacij, v Sloveniji Platforma SLOGA. Projekt financira Evropska komisija, v Sloveniji projektne aktivnosti sofinancira Ministrstvo za zunanje zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Evropske unije in/ali Vlade Republike Slovenije.

PR objava