Nedelja kot nedelja. Zvečer kino, čez dan malo manj vroče. Pa kar nekaj prireditev v Zagorju. Ribe bodo bežale, konji bodo skakali, skakali bodo odbojkarji na mivki, v Ravenski vasi pa hodili in sedeli na klopcah. Sicer pa, čas za piknike, bazen, sladoled in še kaj pametnega.Naredite si lepo nedeljo. Aja, pa jutri je praznik.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si


Nedelja, 14. avgusta 2022


Vreme

Danes bo povečini sončno. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31 °C.

V ponedeljek bo sprva pretežno jasno, čez dan bo oblačnost od zahoda naraščala. Popoldne bodo na zahodu krajevne plohe in nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. V torek bo povečini sončno, sredi dneva ali popoldne bo še nastala kakšna ploha ali nevihta. V sredo bo pretežno jasno in vroče, pihal bo jugozahodni veter.


Zapore cest

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 promet urejen izmenično enosmerno zaradi del (izgradnja krožišča).

V Trbovljah na Vodenski cesti je oviran promet, občasno je urejen izmenično enosmerno zaradi obnove strehe in fasade na objektih do 31. oktobra 2022.

Na cesti Zagorje–Trbovlje pri Spodnjem Šklendrovcu je do 31. avgusta 2022 zaradi zaščite ceste pred padajočim kamenjem urejen izmenično enosmerni promet. Možne so kratkotrajne, do 15-minutne popolne zapore.

Na cesti Litija – Zagorje je pri Zagorju urejen promet do 25. maja 2023 izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec. Dnevno sta med 8.30 in 13.10 možni do dve kratkotrajni, do 20 minutni popolni zapori.

Na cesti Izlake-Trojane pri Orehovici je do 20. decembra urejen izmenično enosmerni promet zaradi rekonstrukcije mostu čez Orehovico.

Na cesti Izlake-Zagorje je pri Kisovcu do 26. avgusta oviran promet zaradi gradnje kolesarske steze.

Na cesti Dol pri Hrastniku – Šmarjeta je promet do 30. oktobra urejen izmenično pod Marnim, zapora je pomična, zaradi sanacije vozišča, dograditve pločnika in cestnega priključka.

Na cesti Litija-Ljubljana je promet do 22. avgusta pri Spodnjem Hotiču urejen izmenično enosmerno (pomična zapora) zaradi obnove vozišča.

Na lokalni cesti Hrastnik – Ojstro – Trbovlje velja na trboveljski strani delna zapora ceste zaradi izvedbe projekta Ureditev ceste Trbovlje – Hrastnik čez Ojstro.

Na javni poti do Žagar v Trbovljah velja delna zapora javne poti zaradi izvedbe fasad, obnove dimnikov in strehe na nekaterih objektih na Vodenski cesti. Dela bodo zaključili v jesenskih mesecih.

Na lokalni cesti Urankar – Prečna (Jager) v občini Trbovlje potekajo do konca septembra delne in občasne popolne zapore.

Na lokalni cesti Urankar – Medvednica velja do 31. avgusta delna oziroma občasna popolna zapora cestnega odseka. Obvoz je možen po lokalni cesti Trbovlje – Klek – Sveta Planina – Vrhe.

V Hrastniku bo od 8. do 15. avgusta med 7. in 17. uro precej moten promet mimo TKI Hrastnik. Cestišče bo delno, kratkotrajno pa tudi popolnoma zaprto za promet na državni cesti na odseku Hrastnik – most čez Savo zaradi rušenja.


Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.


Električna energija

Danes in jutri ni napovedanih izklopov električne energije.


Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.


Zagorje – občinski praznik


Pohod po Ravenski vasi

Krajevna skupnost Ravenska vas in PGD Ravenska vas pripravljata v okviru zagorskega občinskega praznika Pohod od klopce do klopce po Ravenski vasi. Start je ob 9. uri ob vznožju Hrastelove skale in od klopi v Slačniku. Ob desetih bo otvoritev ceste in klopi ter zaključni piknik v Ravnah pri cerkvi Sv. Urha.


Turnir trojk v odbojki

Športno društvo Šentlambert pripravlja na športnem igrišču v Šentlambertu turnir trojk v odbojki na mivki. Mivka, mreže in žoge bodo pripravljene za napete dvoboje ob desetih dopoldan.


Konjeniška prireditev

V Kisovcu (Loke) bodo pripravili konjeniško prireditev s tržnico domačih izdelkov. Prireditev pripravlja Konjeniški klub Valvasor – Zagorska dolina v počastitev 20. obletnice Golden Rancha. Konji bodo nared ob desetih dopoldan.


Ribiško tekmovanje

Že ob sedmih zjutraj pa bodo pričele trepetati ribe v zagorski dolini. Takrat bodo vrgli trnke v vodo ribiči na ribiškem tekmovanju za pokal občine Zagorje ob Savi. Tekmovanje na ribniku v Zagorju pri Ribiškem domu pripravlja Ribiška družina Zagorje.


Delavski dom Trbovlje

Razstava Staneta Weissa

V galeriji Delavskega doma Trbovlje je do 4. septembra na ogled Prvojunijska razstava fotografij fotografskega mojstra Staneta Weissa (1937–2021). Retrospektivna razstava fotografij Trbovelj mojstra Staneta Weissa obiskovalce popelje skozi podobe hitro rastočega mesta po 2. svetovni vojni in njegove preobrazbe v sodobno mesto 21. stoletja. Ogledate si jo lahko ob četrtkih med 17. in 18. uro ter ob petkih, sobotah in nedeljah med 17. in 20. uro. Dopoldne si lahko razstavo ogledate med delovniki po predhodnem dogovoru po telefonu na številki 051 626 296.


Kino DDT Trbovlje

Minioni: Grujev vzpon

ob 18. uri

Družinska animirana pustolovščina, režija Brad Ableson, Kyle Balda

Letošnje poletje se mala rumena bitja Minioni vračajo na velika platna! V osrčju sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ko so kraljevali resasti lasje in kavbojke na zvonec, v predmestju odrašča 12-letni Gru. Kot velik ljubitelj super zlobne super skupine, znane pod imenom Zlobnih 6, Gru kuje načrt, kako bi postal dovolj zloben, da bi se skupini lahko pridružil. Na srečo dobi podporo svojih zvestih privržencev, Minionov. Film je sinhroniziran v slovenščino.


Neverjetno a resnično

ob 20. uri

Francoska komična drama, izvirni naslov Incroyable mais vrai (2022). Režija in scenarij Quentin Dupieux, igrajo Alain Chabat, Léa Drucker, Benoît Magimel, Anaïs Demoustier

Alain in Marie se preselita v sanjsko hišo v predmestju. Toda nepremičninski agent ju je posvaril: kar se skriva v kleti, jima lahko za vedno spremeni življenje … »Bojiva se, da naju boste imeli za nora, če poveva to zgodbo.« Tako se začne očarljivo trapasta in neskončno zabavna komedija francoskega mojstra absurda Quentina Dupieuxa (Mandibule). Manj o njej veste, bolje je.


Delavski dom Zagorje – kino

Thor: Ljubezen in grom

ob 19. uri

Ameriška akcijska pustolovščina bo na sporedu ob 20.00 uri. Izvirni naslov Thor: Love and Thunder (2022). Režija Taika Waititi, scenarij Stan Lee, Jennifer Kaytin Robinson, Taika Waititi, igrajo: Chris Hemsworth, Karen Gillan, Natalie Portman, Taika Waititi, Christian Bale

Thor se tokrat v novem, težko pričakovanem nadaljevanju zgodbe, odpravlja na potovanje iskanja notranjega miru. Njegovo predčasno upokojitev prekine galaktični morilec, Gorr, ki si želi izumrtje bogov. Ko se odpravi na boj proti novi grožnji, na pomoč povabi Valkyrie, Korga in nekdanje dekle Jane Foster, ki – na Thorovo presenečenje – nerazložljivo uporablja Thorovo mogočno čarobno kladivo Mjolnir. Skupaj se podata na grozljivo kozmično pustolovščino, da odkrijeta skrivnost maščevanja Gorra in ga ustavita, preden bo prepozno.


Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Bruno Brun

Na današnji dan se je leta 1910 v Hrastniku rodil odličen koncertni klarinetist, glasbeni pedagog, skladatelj, pisec učbenikov za klarinet in urednik glasbenih zbirk Bruno Brun. Bil je tudi rektor Umetniške akademije v Beogradu. Po njem se še danes imenuje Orkester klarinetov Bruno Brun KUD Lola v Beogradu. Za življenjsko delo je leta 1969 prejel sedmojulijsko nagrado. Umrl je 27. februarja 1978 v Beogradu.


Svetovni dnevi

Na današnji dan v koledarjih ni zapisanih pomembnejših svetovnih dni.


Savus


 

Prejšnji članekSanacija vrtca in telovadnice
Naslednji članekObnovili most