Danes bodo pri vhodu v jamo v Hrastniku pripravili proslavo ob občinskem prazniku. Sicer pa se bo v Zasavju danes bolj malo dogajalo. Še nekaj razstav je na razpolago, pa izobraževanje o digitalizaciji. Pazite na cestah, kjer so zapore, danes ne bo elektrike v naselju Steklarna.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Sreda, 29. junij 2022


Vreme

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo verjetnejše v severni in zahodni Sloveniji ter popoldne. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31 °C.

Jutri bo povečini sončno. Popoldne bodo nastale posamezne nevihte. Sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev. V petek in soboto bo pretežno jasno. V soboto bo vročina prehodno nekoliko popustila.


Zapore cest

Na cesti Zagorje–Trbovlje–Hrastnik v Trbovljah je do 27. julija 2022 zaradi ureditve kolesarskih površin na dveh odsekih oviran promet.

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del na novem krožišču urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Zagorje–Trbovlje pri Spodnjem Šklendrovcu je do 31. avgusta 2022 zaradi zaščite ceste pred padajočim kamenjem urejen izmenično enosmerni promet. Možne so kratkotrajne, do 15-minutne popolne zapore.

Na cesti Dol pri Hrastniku – Šmarjeta je promet do 30. oktobra urejen izmenično pod Marnim, zapora je pomična, zaradi sanacije vozišča, dograditve pločnika in cestnega priključka.

Na cesti Drtija-Izlake, pri Razpotju, je promet urejen izmenično enosmern do 19. julija zaradi vzdrževalnih del.


Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes od 8. do 14. ure bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Steklarna, izvod Brivnica (nadzorništvo Hrastnik).

Jutri bo prekinjena dobava električne energije od 8. do 14. ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Podmilj, Zelenec, Gradišče (nadzorništvo Zagorje) in


Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.


Proslava Občine Hrastnik

Občina Hrastnik danes ob 20. uri pripravlja ob občinskem prazniku slavnostno prireditev s podelitvijo občinskih priznanj in nagrad za leto 2022 na ploščadi pred vhodom v jamo. Po slavnostni prireditvi z glasbeno skupino Orlek, na kateri bodo obeležili tudi 200 let rudarjenja v Hrastniku, se bo praznovanje nadaljevalo ob prijateljskem klepetu in druženju.


Digitalizacija nas povezuje

ZLU pripravlja danes ob 17. uri v Knjižnici Antona Sovreta izobraževanje od preprostih mobilnih in digitalnih orodjih za komuniciranje in povezovanje. Udeleženci bodo spoznali, kako uporabljati mobilna in druga orodja za komuniciranje, kako komunicirati z več osebami istočasno …


Delavski dom Trbovlje

Razstava Staneta Weissa

V galeriji Delavskega doma Trbovlje je do 4. septembra na ogled Prvojunijska razstava fotografij fotografskega mojstra Staneta Weissa (1937–2021). Retrospektivna razstava fotografij Trbovelj mojstra Staneta Weissa obiskovalce popelje skozi podobe hitro rastočega mesta po 2. svetovni vojni in njegove preobrazbe v sodobno mesto 21. stoletja. Ogledate si jo lahko ob četrtkih med 17. in 18. uro ter ob petkih, sobotah in nedeljah med 17. in 20. uro. Dopoldne si lahko razstavo ogledate med delovniki po predhodnem dogovoru po telefonu na številki 051 626 296.


Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Muzej smo vsi! – ZMT 70 let. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.


Muzej Hrastnik

Danes si lahko v Muzeju Hrastnik od 8. do 14. ure ogledate naslednje razstave: razstavne zbirke Znamenja ob poti, stalno razstavo Lutke in lutkarji, razstavo Razvoj osnovnega šolstva v Zasavju ter občasno razstavo Sava združuje.


Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Svetovni dnevi

Danes v koledarju ni zapisanih posebnih svetovnih dni.


Savus