Danes je praznik Občine Trbovlje. Čestitke vsem Trboveljčankam in Trboveljčanom.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Sreda, 1. junij 2022

Vreme

Danes in jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo jutri pogostejše. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28 °C.

V petek bo delno jasno, sprva ponekod v notranjosti pretežno oblačno. Popoldne bo lahko nastala kakšna ploha ali nevihta. V soboto bo sončno in vroče s kakšno popoldansko nevihto.

Zapore cest

Na cesti Zagorje–Trbovlje–Hrastnik v Trbovljah je do 27. julija 2022 zaradi ureditve kolesarskih površin na dveh odsekih oviran promet.

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Zagorje–Trbovlje pri Spodnjem Šklendrovcu je do 31. avgusta 2022 zaradi zaščite ceste pred padajočim kamenjem urejen izmenično enosmerni promet. Možne so kratkotrajne, do 15-minutne popolne zapore.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu. Dnevno sta med 8.30 in 13.10 uro možni do dve kratkotrajni, 20-minutni zapori.

Na cesti Hrastnik – Šmarjeta na Dolu pri Hrastniku je promet do 30. oktobra urejen izmenično enosmerno, zapora je pomična, sanirajo vozišče, dograjujejo pločnik in cestni priključek.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes bo od 8. do 12. ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Čemšenik, od 10. do 12. ure pa iz TP Litija, Zdravstveni dom, izvod smer Sitarjevec.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Jutri bodo brez elektrike od 8. do 12. 30 ure odjemalci, ki so oskrbovani iz TP Šmartno Tesar, izvod Klančar.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Rdeči revirji

V Hrastniku se danes pričenja festival Rdeči revirji. Ob 16. uri bo v Delavskem domu plesna predstave Glasbene šole Hrastnik Čudf(ež)na dežela. Koreografija: Žužana Bartha.

Ob 19. uri bo v Knjižnici Antona Sovreta bralna uprizoritev in pogovo z ustvarjalci  predstave Zberi svoje ptice (Moment Maribor, Cankarjev dom, Slovensko mladinsko gledališče, Kulturno društvo Parnas).

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 18. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Muzej smo vsi! – ZMT 70 let. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Muzej Hrastnik

Danes si lahko v Muzeju Hrastnik od 8. do 14. ure ogledate naslednje razstave: razstavne zbirke Znamenja ob poti, stalno razstavo Lutke in lutkarji, razstavo Razvoj osnovnega šolstva v Zasavju ter občasno razstavo Sava združuje.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Svetovni dnevi

Danes je evropski dan zobnih tehnikov in občinski praznik Občine Trbovlje.

Praznik občine Trbovlje

Občina Trbovlje praznuje 1. junija svoj občinski praznik v spomin na upor proti Orjuni 1. junija leta 1924. Na ta dan so se pripadniki Proletarskih akcijskih čet spopadli s pripadniki Orjune, ki so skozi Trbovlje pripravili povorko in se namenili razviti svoj prapor.

Evropski dan zobnih tehnikov

Na letni skupščini AGM FEPPD leta 2017 v Bruslju je bil sprejet predlog na pobudo Združenja Laboratorijske zobne protetike Slovenije prvi EU dan zobnih tehnikov 1. junij 2018 – EU Dental Technician Day (EDTD). V Sloveniji na ta dan pripravijo določene aktivnosti vsi poklici, ki delujejo na področju laboratorijske zobne protetike: zobotehniki, inženirji zobne protetike in diplomirani laboratorijski zobni protetiki.

Savus