Danes se v Zasavju ne dogaja prav veliko. V trboveljski kinodvorani si lahko ogledate filma Pustolovščine družine Bigfoot in Doktor Strange v multivesolju norosti, v zagorski kinodvorani pa Polje strahu.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Nedelja, 22. maj 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da se bo danes dopoldne v Zasavju jasnilo, možna bo še kakšna ploha. Čez dan bo povečini sončno, popoldne in zvečer bo možna še kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31 °C.

Jutri bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo, možna bo kakšna ploha, popoldne tudi nevihta. V torek bo sončno, pihal bo jugozahodni veter.

Zapore cest

Na cesti Zagorje–Trbovlje–Hrastnik v Trbovljah je do 27. julija 2022 zaradi ureditve kolesarskih površin na dveh odsekih oviran promet.

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Zagorje–Trbovlje pri Spodnjem Šklendrovcu je do 31. avgusta 2022 zaradi zaščite ceste pred padajočim kamenjem urejen izmenično enosmerni promet. Možne so kratkotrajne, do 15-minutne popolne zapore.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu. Dnevno sta med 8.30 in 13.10 uro možni do dve kratkotrajni, 20-minutni zapori.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da bo danes zaradi del na distribcijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Obrtna cona Toplice (od 6. do 8. ure) in iz TP Podvine (od 6. do 8. ure) (nadzorništvo Zagorje).

Jutri zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih prekinitev dobave električne energije.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Pustolovščine družine Bigfoot in Doktor Strange v multivesolju norosti

V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko danes ogledate dva filma – ob 18. uri sinhronizirano družinsko pustolovščino Pustolovščine družine Bigfoot, ob 20. uri pa akcijsko, pustolovsko fantazijo Doktor Strange v multivesolju norosti. Marvel Studios predstavlja nov filmski spektakel, Doktor Strange v multivesolju norosti, v katerem Marvel vesolje odklene novo multivesolje in z njim premakne svoje meje dlje kot kdaj koli prej. Skupaj z doktorjem Strangeom se bomo podali na potovanje v neznano, seveda s pomočjo mističnih zaveznikov, tako starih kot novih. Prečkali bomo razburljivo in nevarno alternativo realnost – multivesolje norosti, in se soočili s skrivnostnimi nasprotniki.

Polje strahu

V kinodvorani KC Delavski dom Zagorje si lahko danes ob 19. uri ogledate ameriški triler Polje strahu. Gre za grozljivo psihološko zgodbo, ki raziskuje človekovo preživetje proti vsem pravilom. Na koruznem polju se prebudi šest neznancev, vsak pa ima ob sebi en predmet. Ne vedo pa še povsem, da bodo ti predmeti njihovo edino sredstvo, da se zaščitijo pred grozečim plenilskim bitjem.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Evropski dan debelosti

Na današnji dan obeležujemo evropski dan debelosti. Javno zdravje je v zadnjih desetletjih izpostavilo debelost kot enega izmed ključnih javnozdravstvenih problemov 21. stoletja. Svetovna zdravstvena organizacija je leta 1997 debelost uvrstila med kronične presnovne bolezni, za katero je značilno čezmerno kopičenje maščevja v telesu. Povečana telesna masa sama torej še ne pomeni debelosti, saj je lahko večja tudi na račun mišic, kosti ali edemov.

Mednarodni dan biološke raznovrstnosti

20. decembra 2000 je Generalna skupščina razglasila 22. maj za svetovni dan biološke raznolikosti. Pred tem so svetovni dan biološke raznolikosti slavili vsako leto 29. decembra, vendar so ga na petem srečanju podpisnice konvencije o biološki raznolikosti zaradi večje opaznosti premaknile na 22. maj.

Savus