sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Vojaški obvezniki v Celju

V letošnjem letu sta Ministrstvo za obrambo RS in Slovenska vojska pripravila sodobnejši in bolj celovit pristop k promociji in popularizaciji vojaškega poklica.

Od 11. do 13. maja se je v Celju odvila promocijska prireditev, na kateri so prikazali vse dejavnosti Slovenske vojske, bojno in nebojno tehniko, vojaško šolstvo. Predstavili so poklice v SV. V okviru te prireditve so se povabljeni novi vojaški obvezniki letnika 2004 seznanili z vojaško dolžnost državljanov v miru in ob neposredni vojni nevarnosti. Predstavili so jim tudi poklic vojaka ter možnosti zaposlovanja v Slovenski vojski,  prostovoljnega služenja vojaškega roka in pogodbenega opravljanja vojaške službe v rezervni sestavi.

Občinsko združenje slovenskih častnikov Hrastnik je na povabilo Uprave za obrambo Ljubljana zagotovilo spremstvo za vojaške obveznike iz občine Hrastnik, ki so se udeležili prireditve v Celju. Zbrane vojaške obveznike je 11. maja prevzel podpredsednik našega združenja Igor Pogačnik. V Celje so se odpeljali z avtobusom. Tam so se vojaški obvezniki ogledali prireditev. Po zaključenih aktivnostih se je skupina zadovoljna vrnila v Hrastnik.

Igor Pogačnik  je med vožnjo v Celje in nazaj vojaškim obveznikom predstavil OZSČ Hrastnik, njegov pomen, delovanje in dejavnosti, katere združenje izvaja in jih povabil, če jih seveda zanima, da se priključijo združenju.

Jani Zore

Foto: Igor Pogačnik in Maks Rak


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor