Pretekli teden so imeli policisti v Zasavju največ dela z manjšimi prometnimi nesrečami, saj so jih obravnavali kar 13. Tudi tatvine se še nadaljujejo. V Trbovljah so skušali vlomiti v skladišče, kradli so v trgovinah v Litiji (dvakrat), ukradli kosilnico v Kisovcu, opažne plošče v Kresnicah in denarnico v gostilni v Veliki Kostrevnici. Policisti iščejo lastnike skiroja, denarnice in 300 evrov, ki so jih našli občani. Ukvarjali pa so se tudi z občanom, ki je žalil prodajalko v Kisovcu in drugim, ki je nadlegoval goste v gostilni v Šmartnem.

PP Trbovlje

V ponedeljek so obravnavali poskus vloma v skladiščne prostore podjetja.

V sredo so vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, zasegli vozilo.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali štiri prometne nesreče. V dveh primerih so zaradi manjših poškodb na udeleženih vozilih izdali obvestilo o odstopu. V ostalih dveh pa so povzročiteljem izrekli globe in izdali plačilne naloge.

Obravnavali so kaznivo dejanje tatvine v eni izmed trgovin v Litiji, kjer je varnostnik zalotil storilca pri tatvini in ga zadržal do prihoda policije.

V torek v dopoldanskem času so policiste obvestili o tatvini vrtne kosilnice na območju Kisovca.

V nočnem času policiste obvestili o napačno parkiranem vozilu, ki ga je lastnik umaknil pred prihodom policistov.

V sredo v jutranjem času so policiste obvestili o povoženi živali na cesti, ki so jo odstranili iz vozišča in obvestili pristojne službe.

V popoldanskem času pa so intervenirali na območju Kisovca, kjer je občan žalil prodajalko v trgovini. Zoper kršitelja so uvedli prekrškovni postopek.

V četrtek v popoldanskem času so policisti obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo in pobegom povzročitelja, ki se je zgodila na parkirišču v Trbovljah. Policisti so opravili ogled, izsledili povzročitelja in mu izdali plačilni nalog.

Policiste so obvestili o najdbi denarnice rjave barve, v kateri so kartici SPAR in DM. Denarnica pa je bila najdena v bližini trgovine SPAR v Zagorju ob Savi. Lastnika pozivajo, naj se zglasi na Policijski postaji Zagorje ob Savi.

Policisti so obravnavali še prometno nesrečo z materialno škodo, ki se je zgodila na glavni cesti Zagorje ob Savi – Litija. Povzročitelja prometne nesreče čaka prekrškovni postopek.

PP Litija

V ponedeljek dopoldan so v Litiji obravnavali vlom v kombi, iz katerega so ukradli orodje v vrednosti 2000 evrov. Storilec še ni znan.

Ob 10. uri so v Hotiču obravnavali prometno nesrečo med osebnim in tovornim vozilom. Nastala je materialna škoda, izdali so obvestilo o odstopu od obravnave.

Dopoldan so v Mali Kostrevnici obravnavali poškodovanje tuje tvari. Neznani storilec je poškodoval števec za merjenje prometa. Storilec še ni znan.

V Litiji so v trgovini z živili obravnavali tatvino. Storilka je hotela odnesti artikle v vrednosti nekaj tisoč evrov, pri tem jo je zalotil varnostnik. Čaka jo kazenska ovadba.

Popoldan so v okolici Litije obravnavali spor med zakoncema. Kršitelja čaka prekrškovni postopek.

V torek dopoldan so v enem izmed podjetij v Kresnicah obravnavali tatvino opažnih plošč v vrednosti 3000 evrov. Storilec še ni znan.

Popoldan so v enem izmed gostinskih lokalov Šmartnem pri Litiji obravnavali pijanega občana, ki je nadlegoval druge goste in kršil javni red in mir. Zoper kršitelja vodijo prekrškovni postopek.

V sredo je bil v Litiji najden električni skiro. Lastnika še iščejo.

Ob 15. uri so v Litiji obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Izdali so obvestilo o odstopu.

Ob 17.20 je občan v Litiji na enem izmed bankomatov našel 300 evrov. Lastnika še iščejo.

Ob 17.45 so v Litiji obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznica mopeda zaradi vožnje preblizu desnega roba padla po tleh in se lažje poškodovala. Ker je voznica mladoletna, sledi obdolžilni predlog.

Ob 20. uri so v Litiji obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil.

V večernih urah so v gostinskem lokalu v Veliki Kostrevnici obravnavali tatvino. Neznani storilec je gostu ukradel denarnico.

V četrtek so v Ribčah in Lazah pri Vačah obravnavali prometni nesreči z udeležbo divjadi. Izdali so obvestilo o odstopu od obravnave.

Ob 13.30 so v Litiji obravnavali prometno nesrečo med osebnim in tovornim vozilom, v kateri je nastala samo materialna škoda. Zoper povzročitelja, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo, vodijo postopek o prekršku.

Savus

Fotografija je simbolična